TRAŽE PROMJENU REŽIMA SAOBRAĆAJA U STAROJ VAROŠI - Volim Podgoricu

TRAŽE PROMJENU REŽIMA SAOBRAĆAJA U STAROJ VAROŠI

Trg Be­ćir Be­ga Osma­na­gi­ća sa sje­ver­ne stra­ne tre­ba­lo bi skra­ti­ti za dva me­tra ka­ko bi se pro­du­ži­le uli­ce Sa­va Lu­bar­de i Ke­še Đu­ro­vi­ća u Sta­roj va­ro­ši. One su ne­ka­da ima­le iz­laz na Uli­cu Kra­lja Ni­ko­le, ali iz­grad­njom tr­ga osta­le su bez nje­ga. Sta­ro­va­ro­ša­ni su se zbog ovog pro­ble­ma ne­ko­li­ko pu­ta obra­ća­li mje­snoj za­jed­ni­ci, a oni Se­kre­ta­ri­ja­tu za ko­mu­nal­ne po­slo­ve i sa­o­bra­ćaj, ali uza­lud.
-Trg Be­ćir Be­ga Osma­na­gi­ća sa sje­ver­ne stra­ne tre­ba­lo bi skra­ti­ti za dva me­tra da se Uli­ca Sa­va Lu­bar­de pro­du­ži. Iz­grad­njom tr­ga ona je po­di­je­lje­na. Ne daj bo­že bi­lo šta da se de­si ne mo­že se pri­ći, po­seb­no ko­la Hit­ne po­mo­ći ili va­tro­ga­sci. Gra­đa­ni su se to­li­ko pu­ta na­ma obra­ća­li i tra­ži­li da se to re­gu­li­še jer se ni u Uli­cu Ke­še Đur­vi­ća ne mo­že ući od tr­ga. To je uli­ca gdje je ne­ka­da bi­la in­du­strij­ska ško­la, od­no­sno ka­fa­na Mi­la Bo­lan­dže. Tu­da se uvi­jek pro­la­zi­lo, ali sa­da ne mo­že – ka­zao je Pu­ni­ša Sta­ni­šić, pred­sjed­nik MZ Sta­ra va­roš.
Sta­ni­šić sma­tra da ne­ke uli­ce u Sta­roj va­ro­ši tre­ba da bu­du jed­no­smjer­ne.
-Ve­li­ki pro­blem je or­ga­ni­za­ci­ja sa­o­bra­ća­ja u uli­ca­ma u Sta­roj va­ro­ši. Sa­o­bra­ćaj­ni­ce se ne mo­gu pro­ši­ri­ti, a vo­za­či su ne­sa­vje­sni pa vo­zi­la par­ki­ra­ju i sa jed­ne i sa dru­ge stra­ne. Za­to sam tra­žio, do sa­da de­set pu­ta, od Se­kre­ta­ri­ja­ta za ko­mu­nal­ne po­slo­ve i sa­o­bra­ćaj, da for­mi­ra­ju ko­mi­si­ju ko­ja će od­re­di­ti jed­no­smjer­ne uli­ce – re­kao je Sta­ni­šić.
On je is­ta­kao da ne že­li da pred­la­že ko­je bi uli­ce tre­ba­le bi­ti jed­no­smjer­ne, ali da bi se sva­ka­ko uklju­čio u njen rad.
-Ja ne pred­la­žem, mo­gu sa­mo uče­stvo­va­ti u ra­du ko­mi­si­je. Ko­ja će uli­ca bi­ti jed­no­smjer­na od­re­đu­ju struč­nja­ci. To je je­di­ni na­čin da se ri­je­ši pro­blem sa­o­bra­ća­ja u Sta­roj va­ro­ši jer dru­gog na­či­na ne­ma. Uli­ca Pe­tra Pr­lje, ko­ja se sad re­kon­stru­i­še, je dvo­smjer­na i ja­ko je fre­kvent­na. Me­đu­tim, opet se je­dva vo­zi­la mi­mo­i­la­ze – is­ti­če Sta­ni­šić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com