PODGORICA: Uhapšen Stevan Čolović (22)! Bacio bombu na prodavnicu mobilnih? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Uhapšen Stevan Čolović (22)! Bacio bombu na prodavnicu mobilnih?

Službenici Uprave policije MUP-a rasvijetlili su aktiviranje ručne bombe u objektu za servis i prodaju mobilnih telefona „Goran mobile“ koje je se desilo 1. januara u ranim jutarnjim časovima i uhapsili Stevana Čolovića (22) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio ovaj delikt.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Čolović oko 6 ujutru prvo kamenom polomio staklo na ovom objektu koji se nalazi u centru Podgorice, a onda ubacio ručnu bombu M75 koju je prethodno aktivirao i zatim pobjegao.

Od dejstva ručne bombe je u objektu ovog servisa nastala znatna materijalna štetu. U događaju nije bilo povrijeđenih lica.

Službenici CB Podgorica su od momenta saznanja za događaj preduzimali intenzivne mjere i radnje na njegovom rasvjetljavanju.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici a na licu mjesta je izvršen uviđaj. Tokom uviđajnih mjera i radnji, koje su preduzete uz učešće vještaka za požare, eksplozije i havarije, izuzeti su tragovi koji su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Sveukupne policijske mjere i radnje, uz vještačenja u Forenzičkom centru, dovele su do identifikovanja Čolovića koji je uhapšen.

Čolović će uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodne podnijete po nepoznatom počiniocu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ovo je inače osmi slučaj podmetanja požara i eksploziva na imovini koji su policijski službenici CB Podgorica rasvijetlili u prethodna četiri i po mjeseca.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com