Parastros za stradale 99-te - Volim Podgoricu

Parastros za stradale 99-te

Povodom 17-te godišnjice NATO bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, Bratstvo pravoslavne omladine Crne Gore, NVO “Matica Boke” i Mirovni pokret ,,Ne u rat – Ne u NATO” priredile su u manastiru Svetog Arhangela Mihaila na Prevlaci kod Tivta, parastos svim žrtvama NATO intervencije 1999-te.

U prisustvu velikog broja građana, parastos za stradale služili su arhijerejski namjesnik Bokokotorski, protojerej-stavrofor Momčilo Krivokapić, iguman manastira Prevlaka arhimandrit Benedikt i predsjednik Bratstva pravoslavne omladine Crne Gore, jerej Miajlo Backović.

Potom je na gradskom groblju Brdišta obavljen pomen Tivćanima stradalima u ratu 1999-te – vojniku 63.padobranske brigade VJ Marku Avramoviču koji je poginuo u bombardovanju aerodroma u Nišu, i pripadniku MUP-a Draganu Bjelanoviću. Njima su vojničku poštu odali i saborci iz redova VJ, među kojima je tada kao pripadnik 63.padobranske brigade, bio i današnji gornjogrbaljski paroh, jerej Mijajlo Backović.

(Vijesti)

2 komentara

  1. Hello! I recently wish to give a enormous thumbs up for your great information you’ve got here for this post. I’ll be coming back to your website for additional soon.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com