Stranci umjesto Turske biraju Crnu Goru - Volim Podgoricu

Stranci umjesto Turske biraju Crnu Goru

Uz najavljeni rast broja turista iz Zapadne Evrope i održavanje pozicije na ključnim emitivnim tržištima, među koja ubrajamo tržišta Rusije i Srbije, očekujemo da ćemo ostvariti rezultate na nivou prethodne godine ili čak i blagi rast kazalaje za Pobjedu direktorica Nacionalne turističke organizacije Zeljka Radak-Kukavičić.

Činjenica je i to, kako ona navodi, da se turisti prilikom odabira destinacije za odmor odlučuju za sigurne i bezbjednije destinacije.

“Ove godine u drastičnom padu će biti broj turista koji ce posjetiti Tursku zbog nedavnih dešavanja u Istanbulu i Ankari, a prema našim informacijama ruski turisti koji predstavljaju najdominantnije goste u Turskoj su u velikom broju otkazali aranžmane i opredjeljuju se za destinacije poput Španije, Grčke, Hrvatske i, naravno, Crne Gore. Novi letovi i rani buking govore u prilog našim očekivanjima da ćemo i ove sezone ostvariti rast turističkog prometa i da će ova sezona biti veoma uspješna”, kazala je direktorica NTO.

S obzirom na prošlu rekordnu sezonu ona očekuje da će se pozitivni trendovi nastaviti.

“Ali ne oslanjamo se na slabost drugih već na snagu naše destinacije, koja će ove godine sa novim hotelskim kapacitetima, poboljšanom infrastrukturom i pristupačnim cijenama spremno dočekati goste”, kazala je Radak-Kukavičić.

Tome su doprinijele, kako navodi naša sagovornica, mnogobrojni uspješni nastupi i druge aktivnosti na promociji naše ponude koje su realizovane u saradnji sa lokalnim turističkim organizacija i turističkom privredom, takođe najavljeni čarter letovi u značajnoj mjeri će doprinijeti povećanju gostiju i motivisati turiste da posjete Crnu Goru i ove godine.

“Pod brendom Crne Gore na međunarodnom i domaćem tržištu, intenzivno radimo na kreiranju i unapređenju imidža destinacije tokom cijele godine. Pratimo, analiziramo i organizujemo istraživanja na domaćem i inostranom tržištu, intenzivno sarađujemo sa međunarodnim organizacijama, donosimo godišnje promotivne programe, imamo neke od najzapaženijih nastupa na sajmovima i manifestacijama, a konstantno organizujemo i studijske posjete najznačajnijih medija iz ove oblasti, te turoperatora sa značajnih tržišta”,  kazala je Radak-Kukavičić.

Ponudu za ovu sezonu promovisali su u Utrehm, Beču, Istanbulu, Beogradu, Štutgartu, Herningu, Nirnbergu, Berlinu, Moskvi, Kijevu i Bakuu.

“U susret ljetnjoj sezoni organizovaćemo tzv. „road show“ kampanju u okviru koje ćemo aktuelnu ponudu predstaviti u svim većim gradovima regiona, prije svega u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Krajem maja turističku ponudu predstavićemo na manifestaciji „Beogradski manifest”, ističe direktorica NTO.

Ona smatra da su sajmovi i berze dobra prilika za predstavljanje Crne Gore kao turističke destinacije kao i prilika za sklapanje novih ugovora sa turoperatorima.

“Početkom ove godine Crna Gora se prezentovala na sajmu u Holandiji i prvi put poslije 30 godina od maja do oktobra letjeće se između Amsterdama i Tivta dva puta nedjeljno”,  kazala je RadakKukavičić.

Imajući u vidu sprovedene aktivnosti na kineskom tržištu, bolju avio povezanost centralne i jugoistočne Evrope sa NR Kinom (Air China let na relaciji Peking-Budimpešta četiri puta sedmično) kao i vizne olakšice u narednom periodu, naša sagovornica očekuje povećanje broja turista ove godine i sa ovog tržišta.

“Kada je u pitanju emitivno tržište NR Kine NTO CG u saradnji sa TO Srbije sprovodi promotivne aktivnosti na ovom tržištu u kontinuitetu. Crna Gora i Srbija su saradnju u oblasti razvoja proizvoda i njegove promocije započele kreiranjem zajedničkog vizuelnog identiteta i slogana Wild Soul of Europe kombinacijom Wild Beauty i Soul Food”, kazala je Radak-Kukavičić.

Kako ona navodi, kada je ovo tržište u pitanju potrebno je turistički proizvod Crne Gore prilagoditi, prije svega misli se na specijalizovane restorane sa kineskom kuhinjom, obezbijediti dovoljan broj vodiča na kineskom jeziku, poboljšati mogućnosti za šoping i sl.

“Kinezi su poznati kao veliki potrošači i kupci brendirane konfekcije, pa je postojanje brendiranih prodavnica dodatna vrijednost njihovom putovanju zaključuje”,  Radak Kukavičić.

Uskoro avio linija sa Tel Avivom

Kako najavljuje Željka Radak-Kukavičić, u toku su pregovori sa izraelskom kompanijom „Israir Airlines” za otvaranje linije Tel Aviv Podgorica, Tel Aviv – Tivat.

“Letovi bi trebali da krenu krajem aprila, a od maja bi uveli dvije rotacije. Što se tiče ostalih avio-kompanija, Rajaner ima cjelogodišnje letove iz Brisela i Londona, dva puta nedjeljno iz obje destinacije. Potpisan je ugovor sa kompanijom Izidžet i letovi iz Mančestera su startovali krajem marta i obavljaće se do kraja oktobra. Letovi iz Londona startuju 16. juna i takođe će trajati do kraja oktobra. Saobraćaj Izidžeta ide na tivatski aerodrom, dok se Rajanerov saobraćaj bazira na Podgorici. Nakon 30 godina kompanija TUI Holandija letjeće od 13. maja do 26. septembra između Amsterdama i Tivta dva puta nedjeljno”,  istakla je direktorica NTO.

Dobra popunjenost i u predsezoni

Prema informacijama hotelske privrede, izvjesna je dobra popunjenost i tokom perioda predsezone.

Hotelijeri su prve goste dočekali već krajem marta, a trend dobre posjećenosti očekujemo i narednih mjeseci što potvrđuje i dobar buking u predsezoni kazala je direktorica NTO.

1 komentar

  1. Excellent and really informative blog. I really like blogs that have to do with getting ripped, so this is important to me to see what you have here. Keep it going! force factor

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com