PREPUNA “MORAČA”: Evo šta je Nik Vujičić poručio Podgoričanima (FOTO) - Volim Podgoricu

PREPUNA “MORAČA”: Evo šta je Nik Vujičić poručio Podgoričanima (FOTO)

Prepuna hala “Morače” ovacijama je ispratila poznatog motivacionog govornika Nika Vujičića, nakon programa koji je trajao više od dva sata.

-Ako neko ko nema ni ruke, ni noge, može da pomogne nekom drugom, onda zamislite kolika je moć svih vas, kazao je Nik, 33-ogodišnjak koji već 14 godina putuje po svijetu i priča ljudima o vjeri, nadi, ljubavi.

nik3

Crna Gora je 60-ta zemlja na njegovom putu, i jedna od, kako je rekao, najljepših u kojima je bio.

-Ustati ili odustati? Očajavati ili ojačati? Vjerovati ili ne? Umrijeti ili vaskrsnuti? – Ovo su samo neke od dilema koje život stavlja pred svaku osobu, a Nik je večeras poručio Podgoričanima da – nikada ne treba odustati.

On je ispričao svoju životnu priču: Rođen je bez ruku i bez nogu, u školi su ga vrijeđali i zadirkivali, ali je imao podrđku porodice.

nik2

-Moja majka mi je govorila: Nik, ti si lijep i jedinstven. Šta je sreća? U životu sam sreo mnogo više srećnih siromašnih nego srećnih bogatih ljudi. Možete imati novac, ali ako svoju sreću mjerite novcem, ona je kratkog daha, baš kao i novac. Sreća je porodica. Sreća je vaša duša koja zna šta je smisao, kazao je Vujičić.

On je rekao da je u 15-oj godini otkrio Boga i da je srećan jer zna – kuda ide. Kazao je da vjeruje u Isusa Hrista i njegovo vaskrsenje i rekao da će slaviti Vaskrs, iako nije pravoslavac.

nik1

Prije njegovog govora, svoju životnu priču ispričala je crnogorska pjevačica Andrijana Vukotić, koja je u godinu dana izgubila muža i sina, ali je, kako kaže, izabrala da ne očajava, već da živi.

Vujičića je ranije danas primio gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović. On je ocijenio da je njegova posjeta veoma bitna za Podgoricu jer predstavlja promovisanje glavnog grada na novi i drugačiji način, izražavajući uvjerenje da će poruke i savjeti Vujičića osnažiti i mnoge građane da pođu putevima progresa i prosperiteta.

migo

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com