VIŠE NEĆETE SMJETI BATINAMA DA VASPITAVATE DIJETE: Uskoro ZAKON koji će to zabraniti! - Volim Podgoricu

VIŠE NEĆETE SMJETI BATINAMA DA VASPITAVATE DIJETE: Uskoro ZAKON koji će to zabraniti!

Vlada Crne Gore je, na sjednici kojom je predsjedavao premijer Milo Đukanović,  utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Porodičnog zakona.

“Prijedlogom će se postojeća rješenja poboljšati i uskladiti sa savremenim evropskim standardima, uz puno poštovanje ljudskih prava, a posebno prava djeteta. Ključna novina je dodatna afirmacija principa “najboljeg interesa djeteta” i “zabrana tjelesnog kažnjavanja djeteta”, objašnjeno je u saopštenju.

Vlada je donijela Operativni plan poboljšanja energetske efikasnosti za 2016. godinu, sa Izvještajem za prošlu godinu. Plan sadrži pregled mjera energetske efikasnosti čija realizacija je planirana na 45 objekata u nadležnosti organa državne uprave, sa ukupnim procijenjenim budžetom od 10.837.114 eura.

Utvrđen je i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj upravi, čije donošenje je neophodno radi usaglašavanja sa odredbama novog Zakona o upravnom postupku.

“Predloženim izmjenama i dopunama unapređuje se primjena odredbi Zakona o državnim službenicima i namještenicima u pogledu prestanka mandata i razrješenja starješina organa uprave, kao i ostvarivanja njihovih prava i obaveza. Pored toga, unapređuju se rješenja koja se tiču određivanja vršilaca dužnosti u organima uprave i službi Vlade, na pozicijama starješine organa uprave ili visokog rukovodnog kadra”, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je donijela uredbu o Izmjenama i dopuni uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave. Osnovni razlog za donošenje Uredbe je proširenje nadležnosti Ministarstva zdravlja, shodno novim zakonima o zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom osiguranju, u cilju unapređenja kvaliteta i dostupnosti zdravstvene zaštite.

Vlada je donijela Program uređenja prostora za 2016, sa Izvještajem o stanju uređenja prostora u prošloj godini.

“Program za 2016. godinu sadrži značajan broj planskih dokumenata čija je izrada u toku, te plan izrade i donošenja novih planskih dokumenata, kao i njihovog sprovođenja. U raspravi je istaknuta neophodnost postepene izmjene koncepta prostornog razvoja i usglašava sa savremenim načinom uređenja prostora, prilagođenim razvojnim potrebama i interesima države”, navedeno je u saopštenju.

Donijet je i Program podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za 2016. godinu, kojim se nastavlja podrška umrežavanju preduzeća u oblasti drvoprerade, prehrambene industrije i ostalih proizvodnih djelatnosti, kao ključnih nosilaca ravnomjernijeg regionalnog razvoja, u cilju jačanja njihove konkurentnosti.

408 komentara

  1. When I initially commented I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is added I receive four emails with the same comment. Perhaps there is a means you are able to remove me from that service? Many thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com