HEROJ: Ivan Stefanović našao zalutalu djevojčicu (2) i vratio roditeljima - Volim Podgoricu

HEROJ: Ivan Stefanović našao zalutalu djevojčicu (2) i vratio roditeljima

Ivan Stefanović iz Katića kod Ivanjice našao je dvoipogodišnju djevojčicu u bespuću sela Štitkovo i poslije višečasovne drame uspio da je vrati roditeljima.
Sve se desilo u ponedeljak oko podneva kada je Ivan pošao preko planine prema Novoj Varoši da obiđe njive pod krompirom. Pokraj puta najednom je ugledao uplakano i uplašeno lice male djevojčice koja je bespomoćno stajala i zurila u prazno. U blizini nije bilo ljudi niti kuća, a ispostaviće se da je dom izgubljene djevojčice udaljen pet kilometara od mjesta gde je Ivan našao.

– Video sam odmah da nešto ne valja, dijete pokraj puta u bespuću, a nigdje na vidiku nikoga. Izašao sam i uzeo je u naručje. Prije nego sam išta uspio da je pitam zaspala mi je na grudima. Vidjelo se da je iscrpljena. Spustio sam se do sela, pozvao ljude da se organizuju i raspitaju čije dijete može biti, međutim u Štitkovu niko nije imao djevojčicu tih godina. Onda je jedan od mještana rekao da zna čovjeka koji živi u zaseoku Božetići i ima ćekicu. Odmah je sio u auto i otišao da provjeri da li je mala njegova ćerka. Ispostavilo se da nije i kako potraga koja je trajala tri, četiri sata nije urodila plodom, pozvali smo policiju – priča Ivan još uvijek preplavljen emocijama.

Policija je, prema Ivanovoj priči, brzo spovela istragu i pronašla roditelje dvoipogodišnje djevojčice. Nakon nekog vremena pojavio se otac koji je preuzeo dijete, a njen spasitelj kaže da se od šoka ne sjeća ni da li mu je roditelj išta rekao.

– Iskreno, nisam pitao ni kako se izgubila, šta se zapravo desilo. Bio sam presrećan što smo pronašli roditelje i što se sve završilo na najbolji način. Ja sam bukvalno samo prolazio kroz to mjesto, ne poznajem ljude čije je dijete, ali da se otac nije pojavio sigurno bih djevojčicu odnio svojoj kući. I ja sam otac, imam dvoje male djece. A ona je bila tako uplašena da mi se čini kako još uvijek vidim taj strah u očima – priča Ivan.

(24 sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com