„Lavice” u težoj polovini: Lako do glavne faze, a onda pakao - Volim Podgoricu

„Lavice” u težoj polovini: Lako do glavne faze, a onda pakao

Neko bi na prvi pogled pomislio da će biti lako, jer će rukometašice Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Švedskoj igrati u grupi C u Malmeu sa Mađarskom, Danskom i Češkom.

U drugu fazu idu po tri ekipe, koje prenose bodove bodove iz međusobnih mečeva. Ali, tamo ih čeka pravi pakao – „lavice” će se preseliti u Helsingborg i ukrstiti se sa timovima iz izuzetno jake grupe D, u kojoj su Norveška, Rusija, Rumunija i Hrvatska.

Mnogo lakša je druga polovina žrijeba, jer su u grupi A Švedska, Srbija, Španija i Slovenija, a u B Holandija, Francuska, Njemačka i Poljska.

Mjesta u polufinalu će biti samo za po dvije najuspješnije selekcije iz novih grupa, dok će trećeplasirane igrati meč za 5. mjesto.

Kuglice su izvlačile norveška golmanka Emili Stang-Sando, Dankinja Line Jergensen, Poljakinja Ivona Njeđvijeđ i Šveđanka Ida Oden.

Odlična rukometašica selekcije „tri krune” je nedavno prekinula penziju i počela opet da igra za Savehof, gdje je bila pomoćni trener novom selektoru Švedske Henriku Signelu.

Program je vodila proslavljena švedska atletičarka Karolina Kluft, olimpijska i trostruka svjetska šampionka u sedmoboju.

Grupa A (Stokholm): Švedska, Srbija, Španija i Slovenija.

Grupa B (Kristijansand): Holandija, Francuska, Njemačka i Poljska.

Grupa C (Malme): Crna Gora, Mađarska, Danska i Češka.

Grupa D (Helsingborg): Norveška, Rusija, Rumunija i Hrvatska.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com