Grob dignut u vazduh zbog NASLJEDSTVA?! - Volim Podgoricu

Grob dignut u vazduh zbog NASLJEDSTVA?!

Pravno-imovinski spor koji je pokojna Radmila Stojanović imala sa rodbinom je najvjerovatnije razlog zbog kojeg je prekjuče na glavnom gradskom groblju Gvozden brijeg u Baru dignuta u vazduh grobnica u kojoj je sahranjena, nezvanično saznaje Pobjeda.

Osim porodične grobnice Vukadina Stojanovića, u kojoj je sahranjena njegova supruga, od siline eksplozije potpuno su uništene grobnice Luke Đurovića, nekadašnjeg vođe vodećeg kriminalnog klana u Baru i Andrije Mrdaka, člana konkurentske kriminalne grupe.

Razrušene su i grobnice porodica Šaranović, Knežević i Obradović.

Eksplozivna naprava je bila postavljena na grobnici Stojanovića. Preliminarni rezultati istrage su, za sada, po strani ostavili mogućnost da je postavljena bomba trebalo da bude preživjelim članovima suprotstavljenih kriminalnih grupa kojima su pripadali pokojni Đurović i Mrdak.

Prema nezvaničnim informacijama, Stojanović za života nije željela da se u korist braće odrekne nasljedstva, a koje su njeni nasljednici morali tražiti preko suda. Spor je okončan u korist supruga i potomaka pokojne Stojanović.

U okviru istrage juče su u barskom Osnovnom tužilaštvu saslušani Jovanka Stojanović, kćerka pokojne Radmile, kao i porodice pokojnih Andrije Mrdaka i Luke Đurovića.

Kako je rukovodilac barskog Osnovnog tužilaštva Milenko Magdelinić kazao za Pobjedu, kćerka pokojne Radmile Stojanović tvrdila je da njena porodica nije ni sa kim u lošim odnosima osim sa ujčevinom u Makedoniji.

Međutim, kako tvrdi Magdelinić, ona je navela da porodica Stojanović ne sumnja da rodbina iz Makedonije stoji iza ovog čina. Osim kćerke, koja živi u Srbiji i povremeno boravi u Crnoj Gori, iza pokojne Stojanović ostali su sin, koji živi u Beogradu, i suprug Vukadin Stojanović, koji je nastanjen u mjestu Mandarići u Sutomoru.

Kćerka pokojne Stojanović predočila je tužiocu da je njen 85-godišnji otac dementan i nije u stanju da da izjavu pred tužiocem. Kako su naveli iz tužilaštva, Vukadin Stojanović je rođen u Nišu i poslije završene vojne škole došao je 1980. godine u Bar, gdje je do penzionisanja bio direktor “Jugoagenta”. Komšije Stojanovića, koje su juče ispitivane povodom eksplozije na gradskom groblju, tvrdile su da se radi o mirnoj porodici.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com