Domaća aplikacija koja širi pozitivu i spaja vas sa ljudima iz cijelog svijeta - Volim Podgoricu

Domaća aplikacija koja širi pozitivu i spaja vas sa ljudima iz cijelog svijeta

Posivibe je aplikacija stvorena sa ciljem da vas nasmije i oraspoloži – i to zahvaljujući strancima sa drugog kraja svijeta koje možda nikada nećete upoznati.

Posivibe je aplikacija kojom njeni kreatori Filip, Dejan, Radivoje i Aleksandar žele da nasumično spoje ljude iz cijelog svijeta lijepim riječima i pozitivnošću. Kažu ”Želimo da lijep Posivibe i gvozdena vrata otvori”.

Ideja aplikacije jeste da svakodnevno dobijate poruku u vidu lijepe želje, motivacionog citata ili šale — od potpuno nepoznate osobe sa drugog kraja svijeta i to na njihovom izvornom jeziku.

Poruku koju kreirate u prvoj verziji možete urediti izborom fonta i boje pozadine, a po slanju momentalno dobijate informaciju o tome na čiju adresu je otišla, odakle je ta osoba i koliko ima godina. Iako je poruka potencijalno na jeziku koji ne razumijete, možete je lako prevesti u okviru aplikacije.

Svoju zahvalnost ne pokazujete tekstualno, već ulazite na javnu listu želja pošiljaoca i udjeljivanjem +1 na neku od želja poručujete da želite da im se baš to ostvari. Tako da ovo u isto vrijeme može biti izvor ohrabrenja za one koji odugovlače sa ostvarivanjem ciljeva i želja.

Aleksandar Burić, UX/UI dizajner, kaže da postoje predrasude o tome kome je aplikacija namijenjena.

– Iako na prvu loptu djeluje kao da je aplikacija namijenjena isključivo osobama specifičnog senzibiliteta koje vole da dijele motivacione poruke, vjeruju u energiju kosmosa, da smo svi mi jedno, jedu isključivo gluten-free hranu, nije baš tako. Odnosno, želimo da radimo na tome da podstaknemo različite tipove osoba da u učestvuju u djeljenju pozitivnih poruka. Da se razumijemo, prvih 300 korisnika nam jeste targetirano isključivo preko Facebooka sa interesovanjima stranica poput Positive Energy, Positive Sayings, itd. I to se pokazalo kao vrlo dobra ciljna grupa za početak rada aplikacije i naše istraživanje. Aktivirali su se, krenuli su da prave jako lijepe poruke i unose svoje želje – kaže Aleksandar.
Kvalitet ispred kvantiteta

Za targetiranje korisnika pored Facebooka koriste i Pinterest i Instagram, targetirajući ljude sličnih interesovanja. Kako nam kaže Aleksandar, kvantitet im nije bitan u ovom trenutku kao što je kvalitet.

– Želimo da targetiramo prave osobe i da u narednom periodu dok poboljšavamo funkcionalnosti i pravimo nove feature, istražujemo ponašanje korisnika, slušamo njihove savjete i u skladu sa tim razvijamo ideju, odnosno Posivibe pokret. Ukoliko Posivibe uspije da ih nasmije i oraspoloži u pravom trenutku, vjerujemo da će se priča i organski širiti “od usta do usta” – ističe naš sagovornik.

Pored Aleksandra, članovi tima su iOS developer Filip Miladinović, Android developer Dejan Mitrović i backend dev Radivoje Nešovanović, a kažu da ih je okupila želja za istraživanjem, podsticanjem pozitivnosti i empatije u društvu. Na projektu rade u posljednjih godinu dana.

– Naš zadatak je sada da pokušamo da nađemo način da ih motivišemo da šalju različite tipove pozitivnih poruka, da budu kreativni, što radimo putem svakodnevne komunikacije sa korisnicima u vidu Posivibe Team poruke. Druga jako bitna stvar na kojoj radimo jeste algoritam slanja. Krajnji cilj jeste da spajamo ljude koji su slični. Tačnije, cilj je da ti ljudi zajedno stvore “inkubator pozitivnosti”, a planiraju da uključe i psihologe i marketing stručnjake koji će pomoći da se ozbiljnije pozicioniraju na tržištu – istakao je Aleksandar i dodao da trenutno sami ulažu u marketing i imaju dovoljno resursa da laganim tempom izrade jedan dio cijele Posivibe priče.

– Iako smo svjesni da ćemo u jednom trenutku biti prinuđeni da tražimo investitora, trenutno se fokusiramo da što bolje razradimo ideju na manjem uzorku i da čujemo naše korisnike kako bi razvoj išao u pravom smjeru – kazao je on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com