PODGORIČANIN ubio POSKOKA na balkonu! - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN ubio POSKOKA na balkonu!

Podgoričanin Jovan Šćepanović na balkonu kuće u naselju Malo brdo ubio je poskoka. Gmizavca, dugog 60 centimetara, pronašao je sklupčanog na terasi oko deset časova. Šćepanovićev komšija Branko Đekić, starosjedilac, kaže da na Malom brdu nikada do sada nije vidio poskoka.

“Na Malom brdu ima šarki i ja sam ih ubijao, ali poskoka nijesam nikada. Velike su vrućine, one su sada izašle pa poručujem građanima da vode računa jer se tu igra veliki broj djece i mora se biti oprezan”, rekao je Đekić.

Da je Šćepanović ubio poskoka potvrdila je Lidija Polović, kustos u Prirodnjačkom muzeju.

“Poslije izuzetno kišnog proljeća nekako je naglo nastupio period sa izuzetno visokim temperaturama koje zmijama nikako ne pogoduje pa su one u potrazi za rashlađenjem često nepoželjni gosti u dvorištima kuća, zgradama, raznim pomoćnim objektima gdje nalaze hladovinu i sklonište od vrućine. Pošto su za njih temperature iznad 30 stepeni pogubne, one ljeti od deset do 17, 18 časova provode u nekom skloništu gdje su temperature niže i podnošljivije. Poskok je najveća najrasprostranjenija otrovnica u Evropi i može se naći od obale mora do vrhova planina gdje god postoje odgovarajuća staništa”, kaže Polović.

Ona navodi da se u Podgorici poskoci mogu naći kako u centru grada tako i na periferiji.

“Nije rijedak slučaj da se tokom ljeta u potrazi za skloništem od vrućine nađe u dvorištima zgradama, kuća. Kao još jedan razlog njegovog prisustva u blizini ljudi može biti potraga za glodarima kojih uvijek ima tamo gdje ima ljudi”, navodi Polović.

(DAN)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com