TO JE LJUBAV: Bogati Kinez napravio svoj FK “CRVENA ZVEZDA” (FOTO) - Volim Podgoricu

TO JE LJUBAV: Bogati Kinez napravio svoj FK “CRVENA ZVEZDA” (FOTO)

Ime: Fudbalski klub Crvena zvezda. Grad: Čengdu, Kina. Dresovi: Crveno-bijeli. Šta, nije vam jasno? Tek slijede prava iznenađenja u nastavku priče!crv

Foto: Privatna arhiva

– Stojanović, Radinović, Marović, Šabanadžović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović, Binić, Savićević, Pančev… Ako ste mislili da članove zlatne generacije Crvene zvezde koja se popela na krov Evrope nabraja neki „delija“, grdno ste se prevarili. To je učinio, besprekorno, Čeng Jang Đie, najveći navijač crveno-belih u Aziji, a možda i šire.

Foto: Privatna arhiva

I ne samo to, taj zakleti zvezdaš osnivač je i vlasnik kluba po imenu Hong Šing, odnosno „crvena zvezda“ u prevodu na srpski jezik. Šta kažete na to? A tek su dresovi kineske Crvene zvezde za posebnu priču. Identični su onima iz Barija, kada su crveno-beli ugravirali najveći uspjeh u istoriju giganta iz Ljutice Bogdana.

– Gledao sam u direktnom TV prenosu finale Kupa evropskih šampiona između Crvene zvezde i Marselja, i odmah sam se zaljubio. Zvezda je od tog dana postala samo moja, za mene najveća na planeti – počinje ovu neobičnu ispovest za „Blic“ predsednik turističke organizacije kineskog grada Čengdu i prvi čovek amaterskog fudbalskog kluba Crvena zvezda iz istoimenog grada.

Foto: Privatna arhiva

Stadion kineske Zvezde, iako se klub takmiči u amaterskoj ligi, velelepan je i može da primi oko 55.000 gledalaca. Da pozavidi čitava Superliga Srbije.

– Ja branim Zvezdu, doslovce, golman sam moje ekipe. Svi smo ponosni što nosimo dres koji odaje poštovanje Crvenoj zvezdi. Pošto sam čuvar mreže, logično je da mi je ljubimac Stevan – Dika Stojanović! Ali i Savićević, Mihajlović, Pančev, Jugović.

Ispunili smo želju Čengu, koji je s delegacijom boravio nekoliko dana u Beogradu poslovno, i spojili ga s Dikom, i to baš u muzeju našeg najtrofejnijeg kluba, gde je mogao da uživa u bogatoj istoriji Zvezde. Tu smo i bili svedoci nabrajanja čitave generacije, on je znao i rezervne igrače.

– Ovo je za mene posebna čast. Maštao sam 25 godina da dođem da obiđem stadion i muzej mog kluba. Neopisivo sam srećan, ispunio sam životni san. Pozivam vas, „Blic“, i Diku Stojanovića da budete moji gosti u Čengduu da vidite i kinesku Crvenu zvezdu. Hvala vam, srpski prijatelji – poručio je na rastanku Čeng Jang Đie, „delija“ iz Kine.

Foto: Privatna arhiva

Dika: U šoku sam, ovo je čudo!

Dika Stojanović nije ni sanjao šta će doživjeti.

– U šoku sam. Ovaj čovjek je čudo. Ne mogu da vjerujem koliko poznaje istoriju Zvezde. Šta tek da kažem za kineski FK Crvena zvezda? Ovo je jedna od najljepših priča koje sam čuo u životu i ponosan sam što sam upoznao ovakvog čovjeka, zvezdaša iz Kine – poručio je Dika.

(Blic/Veljko Ivanović)

1 komentar

  1. Just lately, I didnrrrt offer lots of consideration for you to departing answers on-page page accounts and still have positioned replies actually much less. Examining by using your enjoyable article, can assist myself to do this sometimes.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com