“Ajkule” se plasirale u četvrtfinale - Volim Podgoricu

“Ajkule” se plasirale u četvrtfinale

Crnogorski vaterpolisti savladali su Sjedinjene Američke Države 8:5 u pretposljednjem kolu grupne faze Olimpijskih igara i plasirali se u četvrtfinale.
 Naš tim je izdržao pritisak, iako smo mogli i da izbjegnemo neizvjesnost u ovoj utakmici.

Crna Gora je kod vođstva 4:3 u prvom napadu u posljednjoj četvrtini stigla do, činilo se prednosti koja garantuje pobjedu.

Klikovac je izborio peterac, a Rols je zbog grubog faula (udaranja preko vode), isključen na četiri minuta.

Međutim, dozvolili smo u jednom trenutku Amerikancima da nam iz kontre daju gol sa igračem manje u bazenu i vrate neizvjesnost.

Ipak, u finišu su naši sačuvali prisebnost i plasirali se u četvrtfinale Olimpijskih igara.

Do te posljednje dionice naši su uglavnom vodili, ali su dominirale odbrane.

Na kraju je rezultat najvažniji, a sada nam predstoji meč sa Španijom, u nedelju od 17.50 nakon kojeg ćemo znati protiv koga će izabranici Vladimira Gojkovića igrati na startu nokaut faze.

Darko Brguljan bio je dvostruki strijelac, dok su po jednom mrežu Amerikanaca pogodili Draško Brguljan, Pasković, Petrović, Janović, Mišić i Klikovac. Odličan je opet među stativama bio Miloš Šćepanović, koji je sa sjajnim odbranama podigao samopouzdanje cijelom timu.

Sa druge strane dva pogotka dao je Samjuels.

Tok meča:

POSLJEDNJA ČETVRTINA:

8:5- Toni Petrović sa igračem više, 10 sekundi prije kraja je potvrdio plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara!

7:5- Draško Brguljan daje gol na isteku četvorominutne kazne za Amerikance, zbog brutaliti prekršaja.

6:5- Jokić je bio isključen, a naši su se katastrofalni postavili u odbrani jer smo u toj situaciji bili brojčano izjednačeni u bazenu. Lak gol je dao Semjuels.

6:4- Darko Brguljan vraća dva gola viška, i dalje smo sa igračem više, Rolsu kazna ističe za minut i po, a do kraja je punih pet.

5:4- Komplikujemo situaciju, Mlađan je izgubio loptu, Kupido je sam istrčao kontru i savladao Šćepanovića. Primamo pogodak sa igračem više!

5:3- Mlađan se ispravio, odmah smo dali gol sa igračem više.

Mlađan ne koristi peterac koji je izborio Klikovac. Pritom je dosuđen brutaliti prekršaj, pa ćemo imati igrača više u sljedeća četiri minuta. Aleks Rols je grubo faulirao našeg centra i napravio veliki problem svojoj ekipi.

TREĆA ČETVRTINA:

4:3- Jeftin gol nam daje Man sa dva metra. Odbrana je sada zatajila.

4:2- Proradio je i napad, drugi gol zaredom sa igračem više, sada je pogodio Darko Brguljan. Minut i po do završetka trećeg dijela igre.

3:2- Vraćamo prednost, Vjeko Pasković u situaciji sa igračem više.

2:2- Sjajan prodor i efektan lob Samuelsa. Na polovini smo treće četvrtine.

DRUGA ČETVRTINA:

Bez pogotka u drugoj četvrtini. Defanzive dominiraju, odbranili smo tri situacije sa čovjekom manjka u bazenu, ali i propustili šansu da kod 2:1 iskoristimo situaciju kada je isključen Bouven.

Odbrana i dalje funkcioniše odlično, dva puta smo je defanzivi bila na nivou u ovoj četvrtini u situacijama sa igračem manje. Na polovini smo druge dionice, vodimo 2:1.

PRVA ČETVRTINA:

2:1- Sjajan gol Saše Mišića! Okrenuo se pored dvojice Amerikanaca i savladao Mozesa. Još 50 sekundi u prvoj četvrtini.

1:1- Bonani je izjednačio poslije isključenja Čučkovića. Imali smo prije toga veliku šansu sa igračem više da dupliramo vođstvo, ali je izblokiran Radović.

1:0- Filip Klikovac na dodavanje Draška Brguljana. Pogodak sa igračem više, a prethodno smo se odbranili nakon isključenja Janovića.

Računica uoči ove utakmice je jasna i glasi: pobjednik ide u četvrtfinale, za poraženog će meč posljednjeg kola biti stvar prestiža, osim ako Francuska ne šokira Španiju, što je teško očekivati.

Crna Gora i Amerika se odlično poznaje, zajedno su odradili posljednju fazu priprema za Igre u Hjustonu, pa tajni ne može biti.

“Po kvalitetnu i tehnički, slabiji su od nas, ali to moramo dokazati u bazenu. Vidjećemo da li smo pravi ili ne”, jasna je poruka Aleksandra Ivovića.

Crna Gora je na premijeri savladala Francusku, da bi potom u neizvjesnim završnicama gubila od Hrvatske i Italije.

Amerikanci su takođe nadigrali “trikolore, dok su poraženi od Španije i Hrvatske.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com