ĐIKANOVIĆ SE NE KAJE ZBOG UBISTVA: “Dva puta sam ”ovjerio” Mijuškovića i opet bih učinio isto” - Volim Podgoricu

ĐIKANOVIĆ SE NE KAJE ZBOG UBISTVA: “Dva puta sam ”ovjerio” Mijuškovića i opet bih učinio isto”

Nikšićanin Peko Đikanović(43) koji je osumnjičen za ubistvo sugrađanina Dragoljuba Mijuškovića, kazao je pred istražnim sudijom i tužiocem da se ne kaje zbog ubistva koje je počinio.

On je tokom saslušanja priznao da je ubio Mijuškovića i kazao da bi opet učinio isto.

”Ne opravdavam nasilje i ubistva, ali me je Mijušković svojim ponašanjem natjerao da učinim to. A kako je naš vladikao znao reći: zlo raditi od zla braneći se, tu grijeha nema nikakvoga. Da pojasnim, Mijušković se obogatio otimajući od ljudi i finansirajući Duška Koprivicu i šverc cigareta. Ovo ne govorim da bih tražio nekakve olakšavajuće okolnosti za ovo što sam napravio. Sudite slobodno koliko hoćete, ne plašim se ni robije ni smrti, ponajmanje vašeg suda. Svačiji život je prolazan, jedino čast i bruka žive dovijeka”, kazao je Đikanović na saslušanju.

On je negirao da je Mijuškovića ubio sa leđa i kazao da ga je dva puta ”ovjerio”.

Osim Đikanovića za ubistvo Mijuškovića tereti se i Nikšićanin Dragan Kontić(33) koji je tokom saslušanja takođe priznao djelo koje mu je stavljeno na teret. Kao povod za ubistvo naveli su nesuglasice između Đikanovića i Mijuškovića i sukob koji je nastao zbog novca. Nakon saslušanja, sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor Đikanoviću i Kontiću.

Podsjećanja radi, Mijušković je ubijen 1. oktobra oko 10:30 u samom centru Nikšića kada su Đikanović i Kontić u njega ispalili dvanaest hitaca.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com