PUCNJAVA U CENTRU: Aleksić na slobodi kada se upiše hipoteka na stan - Volim Podgoricu

PUCNJAVA U CENTRU: Aleksić na slobodi kada se upiše hipoteka na stan

Bivši šef kontraobavještajne službe Radovan Aleksić, okrivljen da je u julu pucao na bivšeg šefa Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Predraga Šukovića u centru Podgorice, biće pušten na slobodu kada mu se upiše hipoteka na stan, piše Pobjeda.

Aleksić je ranije zatražio da mu se ukine pritvor i ponudio porodični stan, vrijednosti 63.000 eura, u Podgorici kao jemstvo.

Ponudu jemstva Aleksića razmatralo je i Tužilaštvo koje je dalo zeleno svjetlo da mu se ukine pritvor i omogući da se brani sa slobode.Aleksić je uhapšen 3. oktobra na Graničnom prelazu Dobrakovo, zbog sumnje da je 11. jula u Podgorici pokušao da ubije bivšeg šefa Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Uhapšen je dok je vozilom rentakara namjeravao da napusti Crnu Goru. Krivična prijava protiv njega podnesena je na osnovu anonimne dojave, koja je proslijeđena policiji. Kasnije, tokom istrage ispostavilo se da je Aleksića prijavio nekadašnji kolega Ahmo Hajdarpašić.

On je negirao krivično djelo, odnosno bilo kakvu umiješanost u slučaj, tvrdeći da 11. jula nije bio u Crnoj Gori i ponudio Tužilaštvu da to provjeri.

U okviru istrage 24. novembra saslušan je svjedok Veselin Golubović, bivši oficir, koji je ustvrdio da je Aleksića prepoznao sa snimka koji su zabilježile sigurnosne kamere.

Istraga će utvrditi koji su motivi potpukovnika Vojske Jugoslavije, penzionisanog vojnog obavještajca da puca na policijskog inspektora Predraga Šukovića.
(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com