Fotografije mališana koje NE BI trebalo da OBJAVLJUJETE

Ponosni roditelji jedva da neku fotografiju svoj mališana objave na društvenim mrežama i tako je podijele sa svojim virtuelnim prijateljima.

Međutim, u takvim situacijama se najmanje misli o posljedicama koje objavljivanje tih fotografija može donijeti. Internet je jedna nepregledna cjelina koja sa sobom nosi i određene opasnosti, a na roditeljima je da preventivno to spriječe.
Naravno, ne treba biti paranoičan, gledajte samo da izbjegavate određeni tip fotografija koji može biti potencijalno zloupotrijebljen.
1. Fotografije grupe djece
Svako ima svoj stav o objavljivanju fotografija na društvenim mrežama, neki roditelji su strogo protiv toga da se njihovo dijete nađe online, stoga izbjegavajte grupne fotografije ili pak provjerite sa tim roditeljima da li je u redu da objavite zajedničku fotografiju.
2. Fotografija škole u koju idu
Možemo misliti da je škola najbezbjednije mjesto na svijetu, ali u realnosti od škole sve počinje. Ako već objavljujete fotografiju djeteta u učionici ili školskom dvorištu potrudite se da ime ili bilo ša drugo što može otkriti koja je škola u pitanju bude sakriveno.
3. Fotografije na kojima je dijete nago
Iako bi takve fotografije bile simpatične vašim prijateljima i rođacima, one ipak mogu dospjeti u pogrešne ruke. Imajte u vidu da društvene mreže filtriraju fotografije sa golotinjom pa tako i vaše fotografije mogu biti pogrešno shvaćene. Zato je bolje da ih ne objavljujete.
4. Fotografije na kojima se vidi puno ime i prezime djeteta
Često se dešava da roditelji objavljuju fotografije sa punim imenom i prezimenom njihovog djeteta fotografisanim na različitim školskim priredbama ili utakmicama. Najbolje bi ipak bilo da to ne radite, ako ništa to zamutite na fotografijama prije objavljivanja.

(Mamaibeba)

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close