Saobraćaj otežan, očekuju se oluje! - Volim Podgoricu

Saobraćaj otežan, očekuju se oluje!

Prvi veći snijeg izazvao je probleme na putevima u Crnoj Gori i snabdijavanju strujom i vodom. Saobraćaj je otežan prema sjeveru, a bio je u prekidu i na putevima prema primorju. Nestajala je i struja u više gradova. Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju najavio je za danas crveni meteoalarm, uz upozorenje da se na cijeloj teritoriji države očekuje vjetar orkanske jačine i ekstremno niske temperature.

Na sjeveru se očekuju jutarnje temperature oko -28 stepeni Celzijusovih, a u Podgorici na -11, uz veoma jak sjeverni vjetar.

U Crnoj Gori juče je najviše snijega bilo na Žabljaku, gdje je već ujutru izmjereno 35 centimetara. U Šavniku je izmjereno 33 centimetara, u Beranama 20, a u Nikšiću i Kolašinu 19. Visina snijega u Bijelom Polju, Andrijevici i Plavu je 18 centimetara.

Saobraćaj na putu Virpazar-Sutomore juče je bio u prekidu, nakon što su se dva šlepera zaglavila u snijegu i prepriječila put.

Iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG) kazali su “Vijestima” da se zbog lošeg vremena saobraća otežano, pogotovo ka višim planinskim predjelima.

Kazali su da zbog snijega nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima na dionicama Nikšić – Vilusi – Vraćenovci, Nikšić – Plužine- Šćepan Polje, Nikšić – Šavnik, Podgorica – Cetinje – Budva, Vilusi – Grahovo – Lipci i Mojkovac – Bijelo Polje, preko prevoja Krstac.

Nevrijeme Crna Gora Zimska oprema obavezna na putevima
FOTO: Čitalac reporter
“Saobraćaj je za sve kategorije vozila zatvoren na putnom pravcu Virpazar – Petrovac preko Paštrovačke gore”, rekli su iz AMSCG.

Uprkos pritužbama putnika da je magistralni put od Kolašina ka Srbiji neprohodan, a kolone duge, nadležni tvrde da čistači održavaju taj put.

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) saopšteno je da najavljeno nevrijeme može značajno uticati na distribuciju struje, naročito na sjeveru države.

Zbog nevremena nekoliko danilovgradskih sela, ali i sela u Lijevoj Rijeci, Medun i Lutovo, juče su bila bez napajanja električnom energijom. Objavljivano je da je struje falilo i u Baru…

Portparolka CEDIS-a, Tanja Zečević Miranović “Vijestima” je sinoć kazala da su ekipe na terenu i da pokušavaju da otklone kvar na dalekovodima u Danilovgradu. Pojasnila je da zbog smetova juče nije bilo moguće otkloniti kvarove na dalekovodima u Lijevoj Rijeci, Medunu i ka Lutovu.

Svi glavni putevi i saobraćajnice, kao i putevi prema mjesnim centrima u bjelopoljskoj opštini su raščišćeni, dok su prema udaljim selima i zaseocima uglavnom u blokadi.

Iz bjelopoljskih “Puteva” je saopšteno da je prioritetna dionica put prema bolnici i hitnoj službi, gdje čistač sa posipačem soli radi bez prestanka. U beranskoj Agenciji za izgradnju i razvoj tvrde da su juče i preksinoć očišćeni putevi u gradu i prigradskim naseljima.

Iz lokalnog preduzeća “Komunalno” u Kolašinu kazali su da su juče tokom dana očistili većinu saobraćajnica u prigradskim naseljima i gradske ulice.

Prema većini sela na teritoriji Žabljaka putevi nijesu bili prohodni. Iz Komunalnog preduzeća su kazali da je prevaziđena kriza sa vodosnabdijevanjem na Žabljaku, jer su pronašli dvije pozicije na kojima se gubila velika količina vode.

Institut za javno zdravlje upozorio je ranije građane da bez potrebe ne izlaze napolje. Vlasnici privatnog smještaja i malih hotela u Kolašinu kažu da su prognoze meteorologa o talasu nevremena svojevrsna antireklama za taj grad koji živi od turizma.

MUP:Građani da ne kreću na put bez prijeke potrebe

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) juče su apelovali na građane da bez prijeke potrebe ne kreću na put, pogotovo u noćnim satima. “A ako se ipak odluče na to, savjetujemo da prethodno provjere prohodnost i stanje na putevima”, saopšteno je.

Direktorat za vanredne situacije prije dva dana izdao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti. Iz MUP-a su istakli da će saobraćajna policija kontrolisati da li vozači imaju i koriste zimsku opremu i poštuju saobraćajnu signalizaciju, koja predviđa zabranu saobraćaja za kamione sa prikolicom i poluprikolicom za vrijeme snijega.

(Vijesti)

1 komentar

  1. This really is such a wonderful resource that youre offering and you give it away for free. I take pleasure in seeing sites that realize the worth of delivering a prime resource for no cost. I really loved reading your post. Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com