POSLE ZEMLJOTRESA: Četiri porodice traže krov nad glavom! - Volim Podgoricu

POSLE ZEMLJOTRESA: Četiri porodice traže krov nad glavom!

Četiri porodice, tri iz Plava i jedna iz beranskog sela Vinicka će morati da privremeno potraži drugi krov nad glavom, jer su njihove stare kuće oštećene u zemljotresu koji je danas pogodio Crnu Goru, a čiji je epicentar bio  bio u blizini Plava na planini Visitor na dubini od pet kilometara.

Opštinskom štabu za suzbijanje posljedica od elementarnih nepogoda u Plavu do sada su prijavljena znatnija oštećenja na preko 70 kuća.

NAKON ZEMLJOTRESA: Evo šta je sve oštećeno… (FOTO)

 

ZEMLJOTRES IZAZVAO ODRON

NE UPOREĐUJTE ZEMLJOTRES IZ 1979. SA OVIM! Evo koliko puta je bio jači!

 

Predsjednik opštine Plav, Orhan Šahmanović je rekao i da štab neprekidno zasijeda.

U Beranama je prema riječima načelnika Službe zaštite i spasavanja Tiha Bogavca izmještena porodica iz sela Vinicka čija je kuća znatnije oštećena i nesigurna je za dalje stanovanje.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja u Plavu Mirza Medunjanin rekao je ranije da će se danas održati sjednica opštinskog štaba za suzbijanje elementarnih nepogoda.

Na sjednici će biti riječi o podacima sa terena koji je prikupila Služba zaštite i spasavanja na terenu nakon zemljotresa.

NE UPOREĐUJTE ZEMLJOTRES IZ 1979. SA OVIM! Evo koliko puta je bio jači!

https://volimpodgoricu.me/2018/01/04/tresla-se-crna-gora-gradjani-uznemireni-na-ulicama/

“Službenici Službe zaštite i spasavanja obilaze teren grada i opštine i osim oštećenja na dimnjacima za sada nemamo informacije o tome da je bilo neke veće štete ili da je ne daj Bože nekome bio ugrožen život”, kazao je Medunjanin.

I u Beranama su na terenu pripadnici Službe zaštite i spasavanja i uklanjaju materijal koji je otpao sa krovova starijih zgrada.

Načelnik ove službe Tiho Bogavac rekao je portalu “Vijesti” da su oštećenja unutar stanova zabilježena u starijim zgradama, a da su dimnjaci na nekim zgradama potpuno uništeni.

Na staroj zgrade Nišavića pekare u Beranama rasklimao se ciglani krov.

Zemljotres je uzrokovao i odron na putu Andrijevica – Murino zbog čega je saobraćaj bio u prekidu.

Zemljotres je izazvao paniku u Plavu, Gusinju, Andrijevici, Beranama, Podgorici i drugim gradovima.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com