Jelena (20) je uložila 500 eura u sopstveni biznis, a za samo nedelju dana zaradila duplo više: Vama to može da se isplati za 4 dana (FOTO) - Volim Podgoricu

Jelena (20) je uložila 500 eura u sopstveni biznis, a za samo nedelju dana zaradila duplo više: Vama to može da se isplati za 4 dana (FOTO)

Vjerovali ili ne, postoje poslovi koji mogu da donesu sigurnu zaradu, bez prevelikih ulaganja, gde ćete kao alat koritstiti uglavnom samo sopstvene ruke i umijeće. Jelena Marsenić (20) završila je kurs za nadogradnju trepavica u Beogradu, a sada u Njemačkoj zarađuje gomilu novca.

 U pitanju je bjuti trend koji je zaludio djevojke, a zbog kog kozmetičari trljaju ruke.

Dugačke, tamne i guste trepavice su oduvijek izazivale divljenje. Neke žene ni uz pomoć maskare ne mogu da postignu željeni izgled ili bi voljele da njihove oči krasi dramatičan izgled trepavica i iz tog razloga se odlučuju za nadogradnju.

Danas u kozmetičkim salonima se nadograđuju trepavice na inovativan i kretativan način, a i rezultati imaju znatno duži rok.

Jelena je rođena u Hanoveru, u Njemačkoj, a kurs za nadogradnju trepavica završila je u Beogradu.

– Odlučila sam da završim kurs u Srbiji jer je jeftinije. Ovde je to mnogo skuplje, a i obuka je trajala samo dva dana. Već trećeg dana imala sam diplomu – rekla je Jelena za naš Telegraf.

Danas se u kozmetičkim salonima koriste snopići dlačica koji se najčešće lijepe za gornji kapak i to na mjestima gdje su prirodne trepavice produžene. Postoje tri vrste trepavica: kratke, srednje i dugačke. Prave se od prirodnih ili vještačkih dlaka.

Ovaj trend je u Srbiji zaista skup. U salonu se nadogradnja naplaćuje i do 5.000 dinara, a korekcija oko 3.000.

– Cijenu formira tehnika rada, ali ipak, u Njemačkoj zarađujem mnogo više nego moje kolege iz Srbije. Ovde se u salonima nadogradnja naplaćuje skoro 15o eura, a korekcija je oko 50. Privatno je malo jeftinije – dodala je Jelena.

Trajanje trepavica je oko dvije nedelje. Uz određene korekcije trepavice mogu i nešto duže da potraju, ali obzirom da prirodne trepavice traju mjesec dana nakon čega otpadaju i ustupaju mjesto novim dlakama ovaj tretman je potrebno ponavljati s vremena na vrijeme.

ULAGANJE 

Kurs koji je Jelena završila košta 250 eura, a u materijal za rad je uložila još toliko.

 Materijal za rad je najbitniji, ne možete da funkcionišete sa nekim jeftinim kineskim kopijama. Šta mi vrijedi da djevojci nadogradim trepavice koje će joj sutradan otpasti – istakla je ova mlada devojka.

S obzirom na to da već ima posao i radi u firmi koja se bavi prodajom automobila, Jelena radi nadogradnju zbog dodatnog džeparca.

ZARADA 

S obzirom na to da je Jelena na početku klijente dočekivala kod kuće, njena zarada nije bila velika.

Nadogradnju je naplaćivala 80 eura.

 Uložila sam 500 evra, a za tri dana rada sam ih zaradila. Nakon nedelju dana imala sam duplo više novca. Ipak, normalno je da nema uvijek toliko posla, a i ja sam nova u poslu. Klijenti su uglavnom moje drugarice – dodala je Jelena.

Zarada na mjesečnom nivou je velika, ali mora se uzeti u obzir potrebni materijal kao i broj mušterija.

Trajanje čitavog procesa je oko sat vremena. Tokom tretmana Jelena lijepi dlaku po dlaku na koren prirodnih trepavica, kako bi prilikom otpadanja prirodnih zajedno sa njima otpale i vještačke trepavice.

Da li i vi znate neki sličan “zanat” koji lako, brzo i jeftino može da se nauči, a da se zatim lijepo zarađuje? Ostavite nam odgovore u komentarima.

(Telegraf)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com