PODGORICA: Niko neće na mjesto direktora Klinike za ginekologiju, ponude odbili i Natalić i Đukić? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Niko neće na mjesto direktora Klinike za ginekologiju, ponude odbili i Natalić i Đukić?

Slučaj zamjene beba u Kliničkom centru Crne Gore i dalje potresa tu zdravstvenu ustanovu, tvrdi Sindikata doktora medicine.

Nakon izbijanja skandala u KCCG-u po nalogu ministra zdravlja Kenana Hrapovića, menadžment KCCG-a, smijenio je Vojislava Miketića sa mjesta direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Sinidkat doktora medicine je na Facebooku objavio da je to mjesto ponuđeno Danku Nataliću, Ivanu Đukiću i Azizu Halitiju. Svi ljekari odbili su ponuđenu funkciju.

MIKETIĆ I DALJE BEZ ZAMJENE: Haliti zvanično IMENOVAN, pa ODUSTAO od funkcije

Bivši direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo, Vojislav Miketić je nakon smjene saopštio da odgovornost za propust koji se desio na Odjeljenu za terminsku novorođenčad Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) treba utvrditi objektivno, a ne linčom ljekara.

Osim Miketića u četvrtak su smijenjeni i načelnica i glavna sestra Odjeljenja, a protiv njih su kao i protiv dežurnog ljekara-neonatologa, pokrenuti disciplinski postupci.

Protiv medicinske sestre R. Ž. koja je predala tuđu bebu podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 218 Krivičnog zakonika Crne Gore koji se odnosi na podmetanje, zamjenu ili neki drugi način promjene porodičnog stanja djeteta. R. Ž. će i disciplinski odgovarati.

Sindikat Kliničkog centra je kategorično odbacio optužbe da je riječ o sabotaži.

SINDIKAT KCCG: Beba nije namjerno zamijenjena

Pored toga, Sindikat doktora medicine tvrdi i da su načelnicci više odjeljenja Kliničkog centra podnijeli ostavke.

“Ostavku je ranije zbog opšte nesigurnosti i nesredjenosti sistema podnio  Velibor Majić načelnik Operacionog bloka IBD-a. Iz istih razloga ostavku je podnijela načelnica Odjeljenja endokrinologije sa nefrologijom IBD-a Mira Samardžić. Mjesto načelnika odbila je Nataša Čurović”, tvrde u SDMCG.

Prema njihovim saznanjima i Odjeljenje za reumatologiju KCCG je ostalo bez načelnika.

“Naime u srijedu je Nataša Miketić Bajić obavijestila je menadžment KCCG da daje ostavku na dosadašnju funkciju. Na kraju ostavku je podnijela i načelnica raditerapije na Klinici za onkologiju Vanja Karađinovic”, navodi se u na Facebook profilu SDMCG-a.

IZVOR: CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com