PODGORICA: Koncert Goce Tržan - Volim Podgoricu

PODGORICA: Koncert Goce Tržan

Jedna od najpopularnijih regionalnih pop umjetnica Goca Tržan prirediće koncert u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018” u četvrtak, 19.jula, na platou ispred KIC-a “Zeta” u Golubovcima, sa početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan.

Poznata pop umjetnica podgoričkoj publici predstaviće se sa svojim starijim i novijim hitovima.

Počeci muzičke karijere Goce Tržan vezuju se za popularnu grupu “Tap 011“, koja je devedesetih godina postavljala trendove u muzici i imala veliki broj poklonika. Nakon odlaska iz grupe uslijedio je njen prvi samostalni album koji se zvao “U niskom letu”. Izdala ga je izdavačka kuća PGP RTS. U tom periodu, dok je još aktuelan prvi album, nastala je i jedna knjiga autobiografija Goce Tržan, koja se zove “Stoperka”.

Zatim slijedi drugi album “Želim da se promenim” za CITY records, kojim je ostala dosljedna svom muzičkom pravcu i kvalitetu. Na ovom albumu je nastao duet “1200 milja” sa Tošetom Proeskim. “Peta strana sveta”, naslov je trećeg po redu Gocinog albuma. Sa ovog albuma izdvajaju se pjesme: “Krila anđela”, “Kad kažem ne”, “Korak do dna” i “Kad ponos ubije ljubav iz nehata”. Nakon toga slijede albumi “Otrov u čaj” i “Plavi ram” koji je žanrovski najraznolikiji od svih dosadašnjih. Svoj prvi solistički koncert održala je 10.marta 2009. godine u Sava Centru, nakon petnaest godina rada. Godine 2004, na festivalu “Sunčane skale”, predstavila se sa pjesmom „Haljina“, koja joj je donijela drugo mjesto, ali i prvo mjesto na svim top-listama. Potom je 2005. nastupila na Radijskom festivalu na kom je izvodila pjesmu „Hormoni“, da bi 2006. na istom festivalu odnijela treće mjesto sa pjesmom „Hotel“. Aprila 2012. na Grand festivalu osvaja treću nagradu koju dijeli sa mladim kolegom Stefanom Petrušićem s kojim je izvela duetsku pjesmu „U tebe me ne diraj“.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com