Home / NOVOSTI / Društvo / Za projekat Hiljadu plus podnijeto 957 zahtjeva, dodjela stanova od oktobra

Za projekat Hiljadu plus podnijeto 957 zahtjeva, dodjela stanova od oktobra

Javni poziv za građane, koji bi da stambeno pitanje riješe kroz projekat „Hiljadu plus“ završava se danas, a Ministarstvu održivog razvoja i turizma MORT je od 23. jula dostavljeno 957 zahtjeva.

Iz MORT-a je najavljeno da će dodjela vaučera biti do početka oktobra.

“Još sa sigurnošću ne možemo reći tačan datum, jer to zavisi od ukupnog broja pristiglih aplikacija i obrade podataka”, kazao je Televiziji Crne Gore Marko Mirović iz MORT-a.

Kako je naglasio, prvi vaučeri biće dodijeljeni prioritetnim grupama građana-samohranim roditeljima i starateljima, licima sa invaliditetom ili domaćinstvima čiji je član lice sa invaliditetom, domaćinstvima sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladima koji su bili djeca bez roditeljskog staranja i žrtve nasilja u porodici.

Iz MORT-a su ranije kazali da očekuju da će između 400 i 450 porodičnih domaćinstava riješiti stambeno pitanje, odnosno preko 1.200 građana.

Vrijednost projekta je 20 miliona eura. Od toga je deset miliona obezbijedila Vlada posredstvom Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB), a sa deset miliona participiraju komercijalne banke, odnosno njih pet koje učestvuju u projektu NLB, CKB, Lovćen, Erste i Sosijete ženeral Montenegro.

U ponudi su stanovi iz osam opština Podgorica, Cetinje, Nikšić, Pljevlja, Bijelo Polje, Mojkovac, Bar, Herceg Novi, od čega najviše u Podgorici 486.

Kroz projekat je ponuđeno 29 garsonjera, 389jednosobnih stanova, 199 dvosobnih, 27 trosobnih, i jedan dupleks stan. U ponudi je 512 stanova koji su u različitim nivoima izgradnje, odnosno 133 gotova stana.

(Dan)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com