Home / NOVOSTI / Hronika / Pripadnici JSO ga oplakuju na društvenim mrežama: Ovo je Željko Pavkov, nagrađivana Crvena beretka, kojeg je ubio Crnogorac

Pripadnici JSO ga oplakuju na društvenim mrežama: Ovo je Željko Pavkov, nagrađivana Crvena beretka, kojeg je ubio Crnogorac

Željko Pavkov Lala (47) iz Srbobrana, bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije, ubijen je prije tri noći u vatrenom obračunu u selu Potkrajica, na teritoriji opštine Bijelo Polje.

Prema izjavi osumnjičenog za njegovo ubistvo, Elvisa Ćatovića, nagrađivani bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije, bio je navodno plaćenik unajmljen da ga ubije. Međutim, nevjerovatno je da je obučeni specijalac stradao od ruke građevinca Ćatovića, a njegov partner, Zemunac Ljubomir Lazić (46) teško ranjen u vatrenom obračunu ispred Crnogorčeve kuće.

 

– Branio sam te noći život. Pavkova i Lazovića nisam prije toga nikada vidio – rekao je Ćatović u policiji.

– Kada sam automobilom stigao ispred svog doma primjetio sam da mi se približava više nepoznatih osoba. Osjetio sam da sam ranjen, ali pucanj nisam čuo. Htio sam da pobjegnem u kuću, ali nisam uspio, pa sam utrčao u kukuruzište. Odatle sam iz pištolja zapucao na sve strane – ispričao je u tužilaštvu Ćatović i istakao da je to što je kod sebe nosio oružje bila puka slučajnost.

Posle pucnjave uletio je kuću komšije i obavjestio policiju o svemu, nastavio je on u iskazu.

Elvis Ćatović Foto: Facebook/Privatna arhiva

Beživotno tijelo Pavkova pored koga je pronađen pištolj “vzor” kalibra 7,65 milimetara sa prigušivačem, ostao je na mjestu okršaja. Teško povređeni Lazić izletio je na magistralu, odakle je prebačen do bijelopoljske bolncie, a kasnije u Klinički centar Crne Gore, pišu “Večernje novosti”. Zbog zdravstvenog stanja on juče nije saslušan, mada nije životno ugrožen.

Ćatovića su juče i na društvenim mrežama oplakivali kao heroja pripadnici Crvenih beretki i njihovi poštovaoci, a oglasio se i njegov rođeni brat Stevan iz Sivca, koji je na svojoj Fejsbuk stranici podelio zajedničke fotografije sa poginulim Željkom.

Bratovljeva porodica, naime, živi u Hamburgu u Nemačkoj, i smatraju da je Željko ubijen u sačekuši.

– Ko zna šta je tu bilo i ko je za koga radio. Mi imamo samo crnogorsku verziju – ispričali su Srbobranci za “Novosti”.

Uhapšeni Elvis ostaće po odluci zamjenice višeg državnog tužioca u Bijelom Polju Nade Bugarin, u tužilačkom pritvoru do 72 sata. Posle toga će ona od sudije za istrage Višeg suda u ovom gradu zatražiti otvaranje istrage i produženje pritvora.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com