I Peruničić i Matijašević u kriminalnoj grupi Ranka Radulovića? - Volim Podgoricu

I Peruničić i Matijašević u kriminalnoj grupi Ranka Radulovića?

Specijalna tužiteljka Stojanka Radović prije nekoliko dana napisala je drugu dopunu naredbe o sprovođenju istrage u postupku protiv kriminalne grupe Nikšićanina Ranka Radulovića.

Televizija Vijesti objavila je nova imena na spisku osumnjičenih – Nikišićani Milovan Perunićić i Željko Matijašević.

Peruničić je uhapšen 20. jula zbog krivičnog djela – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je pretresom njegovog stana pronašla djelove za izradu pet improvizovanih eksplozivnih naprava, ručno prepravljene mobilne telefone, prepravljenu ogrlicu za dresuru pasa, dvije elektro detonatorske kapisle, ali i pištolj u ilegalnom posjedu.

Kako je saopšteno tada iz policije, svi navedeni djelovi elektronskih naprava bili su pripremljeni za povezivanje sa kapislama i dalje sa eksplozivnim punjenjem, a način aktiviranja pripremljenih naprava bi bio daljinskim putem.

Prema istim informacijama TV Vijesti, na eksplozivnim napravama pronađen je DNK ranije uhapšenog osumnjičenog Ratka Martinovića, što je bio jedan od ključnih razloga da i Peruničića u tužilačkim spisima označe članom kriminalne grupe Ranka Radulovića.

Policajci su pretresli i prostorije koje koristi Matijašević, ali nijesu pronašli ništa sumnjivo.

Na spisku osumnjičenih navodno našao se jer je Peruničić tokom saslušanja kazao da neke od stvari pronađenih kod njega pripadaju zapravo Matijaševiću.

Nakon više odlaganja, sinoć je u Višem sudu u Podgorici počelo saslušanje Jadranka Jonskog – zaštićenog svjedoka u postupku protiv kriminalne grupe Radulovića.

Prethodno je predjednik Višeg suda Boris Savić odbio zahtjev za izuzeće sudije za istragu Miroslava Bašovića.

Njegovo izuzeće tražio je jedan od advokata odbrane – Sava Kostić.

Zaštićeni svjedok je do sada istražiteljima ispričao kako je funkcionisala Radulovićeva grupa, kojoj pripadaju i njegov sin Željko, Nikola Mandić, Luka Radulović, Darko Vicković, Nenad Lubura, Radoš Petrušić, Radoje Preradović, Miladin Dedović, Stefan Radulović, ali i Kotoranin Igor Vukotić i albanski državljanin Erogen Brajović koji je nedavno uhapšen u Skadru.

Na spisku osumnjičenih su i Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović.

(Vijesti)aa

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com