Home / PG INFO / Aktuelno / TUGA: Vječna slava Podgoričaninu: Darko Vujošević pokušao da spasi život pa i sam stradao!

TUGA: Vječna slava Podgoričaninu: Darko Vujošević pokušao da spasi život pa i sam stradao!

Valadislav Dajković, funkcioner Prave Crne Gore, posvetio je Fejsbuk objavu tragično stradalom Podgoričaninu, koji je danas herojski, u pokušaju da spasi život majke i ćerke koje su se davile u Skadarskom jezeru i sam izgubio život.  

Objavu Dajkovića prenosimo u cjelosti:

,,Darko, heroj!

Vječna slava Darku Vujoševiću iz Podgorice, koji je danas herojskom smrću pošao u, ne samo vječnu slavu, već i u istinsku legendu.

Darko je, nakon jutrošnje liturgije u manastiru na Vranjini, bio jedan od nastradalih putnika na čamcu koji ih je vraćao na obalu.

Već se domogao obale kada je vidio da se nesrećna majka bori sa vodom da spasi ćerku. Kažu da je herojski i bez razmišljanja uskočio u hladnu skadarsku vodu, pokušavajući da ih spasi.

Nažalost, nije uspio. Hladno i talasasto jezero je bilo jače. Kako mi maločas reče mladi sveštenik Miloš Lučić, koji je dobro poznavao heroja Darka: “Skočio je da ih spasi ni ne znajući da ide na onaj svijet. Ipak, znajući njegovu čistu dušu, siguran sam da se sada moli Bogu za sve nas grešne”.

Nastradaloj porodici Kumburović nek je laka crna zemlja, a tebi, Darko, ljudino dostojna podizanja spomenika, vječna slava i hvala!”

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com