NOVA DRAMA U BREZNIMA: CGES šalje vojsku na imanje Radojevića, on prijeti da će imovinu braniti ŽIVOTOM - Volim Podgoricu

NOVA DRAMA U BREZNIMA: CGES šalje vojsku na imanje Radojevića, on prijeti da će imovinu braniti ŽIVOTOM

Državna energetska kompanija Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) sjutra će, uz pomoć policije, vatrogasaca, hitne pomoći i centra za socijalni rad, ponovo pokušati da zauzme imovinu Mirka Radojevića u Breznima i na njoj obavlja radove na dalekovodu 400kV.
“ CGES kreće u ratnički pohod na moju imovinu. Ovo je nezapamćeno, angažuju i bukvalno, vojsku, da otimaju ono što je moje, pošto već dvije godine, uprokos činjenici da imaju podršku institucija, to nisu uspjeli.


A nisu uspjeli, jer apsolutno nemaju validan pravni osnov”, kaže Radojević.

On podsjeća da je CGES, ekspropriisao svega 150m2 njegove imovine, a do temelja uništio gotovo 6.000m2, čineći pri tome evidentno krivično djelo, za koje niko nije odgovarao.

DRAMA NA PRIVATNOM IMANJU: ,,CGES uz pomoć policije nasilno upada na moju svojinu i privodi me!

DRAMA! CGES UPAO NA PRIVATNO IMANJE: Mirko Radojević se polio benzinom i htio da se zapali

POLICIJA OTKAZALA ASISTENCIJU: CGES pokušao nezakonit upad na imanje Mirka Radojevića

“Kako nemaju validan pravni osnov, dobili su nezakonitu privremenu mjeru koju je, po instrukcijama, I van nadležnosti donio sudija nikšićkog suda Marko Blagojević, a koja im dozvoljava samo da preko mojih parcela priđu svojoj parceli. Prije pet dana, sudija nikšićkog suda, nekoliko dana pred penziju, donosi zaključak o izvršenju, bez prava žalbe. Posle nekoliko dana, nikšićki sud povlači ovaj zaključak, a drugi sudija donosi novo Rješenje o izvršenju kojim najavljuje ratni pohod na moju imovinu, i prijeti drakonskim novčanim kaznama I zatvorom, ukoliko ih ne pustim”, kaže Radojević.

Foto FB/privatna arhiva

Dodaje da je na djelu, neviđeno pravno, institucionalno i fizičko nasilje nad njim, njegovom imovinom i njegovom porodicom.
“U decembru su, takođe, golom silom pokušali da uzurpiraju moju imovinu, a kada sam pozvao policiju da zaštiti mene i moju imovinu, doživio sam da policija pokuša mene silom da privede, kako bi njima omogućila da nezakonito upadnu na moju privatnu svojinu”, kaže Radojević i dodaje da je, kako navodi, spremio benzin, i da je odlučan da se, na licu mjesta zapali.
“Apelovao sam na direktora CGES-a da prestane sa nasilničkim postupanjem, i da me ispoštuje kao čovjeka i građanina, ali se nije udostojio ni da mi odgovori. Ovo je njegov odgovor, a na ovo ću i ja adekvatno odgovoriti“, zaključuje Radojević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com