NASTAVLJENO SUĐENJE: Pogledajte video koji je danas dostavilo tužilaštvo - Volim Podgoricu

NASTAVLJENO SUĐENJE: Pogledajte video koji je danas dostavilo tužilaštvo

U Višem sudu u Podgorici danas je bilo planirano se daju završne riječi na suđenju optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

Uživo

10:17 Današnji pretres je prekinut, a nastavak je zakazan za sjutra u 11 časova.

10:15 “Knežević Milan, Mandić Andrija, Hristić Kristina, Čađenović Mihailo i Maksić Dragan se pozivaju da angažuju druge branioce ako to žele obzirom da im odbrana nije obavezna, a njihovi branioci su napustili prethodno ročište a na današnje se nisu pojavili iako su uredno obaviješteni”, kazala je Mugoša.

10:10 Sutkinja Mugoša je povodom podneska Milić kazala da se “sud ne može na ovaj način ucjenjivati precesnim odlukama niti će ovo vijeće i optužena Branka Milić koja sudu dostavlja podnesak,a navodi da privremeno boravi u ambasadi Srbije u Crnoj Gori neće niti može ucjenjivati ovo vijeće na način na koji to radi.

“Kako se radi o optuženoj kojoj se sudi u odsustvu vijeće će spise predmeta dostaviti predsjedniku suda radi postavljanja branioca po službenoj dužnosti optuženoj Milić Branki”, kazala je Mugoša

10:05 “Povodom dopisa Specijalnog državnog tužilaštva i dostavljenih snimaka neposredno prije današnjeg glavnog pretresa vijeće ukazuje tužilaštvu da je istog stava kao i na jučerašnjem glavnom pretresu u odnosu na snimke koje je dostavila odbrana da se u ovoj fazi, a nakon što je dokazni postupak završen ne mogu predlagati novi dokazi već da će se predloženi snimci cijeniti od strane ovog vijeća kao razlog za eventuano preotvaranje glavnog prertresa nakon iznošenja završnih riječi. U ovoj fazi krivičnog postupka nije predviđeno otvaranje dopune dokaznog postupka već je to jedino moguće nakon iznošenja završnih riječi”, rekla je sutkinja Mugoša.

 9:08 Sud je dao pauzu do 10 časova.

9:07 Sutkinja Mugoša je kazala da je neposredno prije pretresa sudu dostavljen podnesak od strane Branke Milić u kojem navodi da ne daje saglasnost da je advokati Jugoslav Krpović i Miroje Jovanović brane sve dok vijeće ne odluči o predloženom dokazu video snimku koji je dostavljen 13. marta, jer smatra da su to ključni dokazi u postupku.

9:06 Sutkinja Mugoša kazala je da je Specijalno državno tužilaštvo sudu dostavilo podnesak u kome je navedeno da se dostavljaju dva snimka izjava Sinđelić Saše i to video snimak objavljen na Portalu Analitika pod nazivom ”Kad BIA prijeti” i audo snimak objavljen na portalu Standard.

9:03 Na današnje suđenje nijesu došli advokati odbrane Dušan Radosavljević, Dražen Medojević, Miroje Jovanović, Nikola Medojević i Nikola Bulatović. Sutkinja Suzana Mugoša kazala je da su uredno obaviješteni o pretresu.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpska državljanka Kristina Hristić, kao i njeni sunarodnici – Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com