Home / PG INFO / Aktuelno / SKUP MLADIH PODGORIČANA ISPRED SKUPŠTINE: Možete im se pridružiti, ostaju do jutra, evo zbog čega (FOTO)

SKUP MLADIH PODGORIČANA ISPRED SKUPŠTINE: Možete im se pridružiti, ostaju do jutra, evo zbog čega (FOTO)

Stotinjak, uglavnom mladih Podgoričana okupilo se ispred Skupštine Crne Gore, na poziv Studentske inicijative.

Većina je donijela ćebad i jastuke, jer je najavljeno da će skup trajati do jutra.

Oni trenutno gledaju humorističke video snimke, a potom će biti emitivana dva filma.

Ovo je drugo po redu okupljanje ispred zgrade Skupštine u organizaciji Studentske inicijative, organizacije koja je, kako sami kažu, osnovana kako bi se, između ostalog, borila za  depolitizaciju funkcija u studentskim organizacijama i njihovo vraćanje onima u čijem interesu treba i da postoje – studentima.

STUDENTI, DA LI STE NA PRAVOJ STRANI ISTORIJE? Pročitajte poruku Studentske inicijative (FOTO)

“Studentska inicijativa je novoformirana grupa studenata preko koje je omogućeno svim nezadovoljnim studentima da glasno kažu koji su nedostaci obrazovnog sistema Crne Gore. Najkrupniji zadatak našeg djelovanja je da studentima obezbijedimo bolje tehničke uslove studiranja i podstaknemo na sprovođenje reforme obrazovnog sistema naše zemlje a najefikasniji put do toga je raspuštanje Studentskog parlamenta koji veoma netransparentno i neučinkovito obavlja svoje nadležnosti. Finansijski izvještaji koji su dostupni su veoma manjkavi i ne mogu argumentovano pokazati gdje završava novac obezbijeđen za studentske organizacije”, rekao je ranije jedan od članova Studentske inicijative, Radoš Živković.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com