Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORICA: Novi drvored u centru grada (FOTO)

PODGORICA: Novi drvored u centru grada (FOTO)

 

Ulica Marka Miljanova od danas je bogatija novim drvoredom magnolija. “Zelenilo” d.o.o. Podgorica  je u saradnji sa Društveno odgovornim kompanijama izvršilo sadnju 29 odraslih sadnica koje su putem aplikacije “Moje drvo” donirale kompanije učesnici akcije.

Svoj doprinos kroz akciju sadnje i donaciju biljnog materijala za ovu akciju dali su:

  • Privredna Komora Crne Gore i Lovćen osiguranje koji su donirali po deset sadnica,
  • Sas company odnosno hotel Keto tri sadnice,
  • Kafe Lanterna i Poreska uprava po dvije sadnice i
  • Miross- travel agency i Erste banka sa po jednom sadnicom.

Aplikacija “Moje drvo” puštena je u rad u oktobru prošle godine i u prvom ciklusu sadnje posađeno je 93 odrasle sadnice na pet lokacija.

Za drugi ciklus planirana sadnja na 8 lokacija, od čega je već izvršena sadnja u Ulici Vijenci Danila Kiša gdje je realizovana sadnja 10 sadnica koje je donirala kompanija Amplitudo, a danas zahvaljujući donatorima izvedena je i druga akcija u Ulici Marka Miljanova gdje je izvršena drvoredna sadnja 29 magnolija.

Kako se ovom akcijom ne završava sadnja putem aplikacije “Moje drvo” još jednom pozovamo sve društveno odgovorne kompanije, organizacije i građane da nam se pridruže u sljedećim akcijama kako bismo zajedničkim snagama naš grad učinili ljepšim mjestom za život svih nas, a Podgorici vratili status najzelenijeg grada Evrope.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com