Home / PG INFO / Aktuelno / KO JE PODGORIČANIN MARJAN VUJAČIĆ, OSUMNJIČEN ZA VIŠE UBISTAVA? Kako je duga ruka crnogorskog klana stigla do ulica Amsterdama

KO JE PODGORIČANIN MARJAN VUJAČIĆ, OSUMNJIČEN ZA VIŠE UBISTAVA? Kako je duga ruka crnogorskog klana stigla do ulica Amsterdama

Podgoričanin Marjan Vujačić (34), uhapšen zbog likvidacije brata ubice Nikole Bojovića – Jugoslava Cvetanovića, osumnjičen je i za ubistvo kontroverznog vranjskog biznismena Gorana Tasića Gokčeta (43) u Holandiji, saznaje “Blic”.

Marjan Vujačić koji je u srijedu uhapšen u Novom Sadu zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića, sumnjiči se za još tri ubistva – dva u Crnoj Gori i jedno u Holandiji. Kako saznajemo, u pitanju su ubistva koja su se dogodila u poslednjih godinu dana: ubistvo Gorana Tasića Gokčeta (43) u Amsterdamu, ali i bliskih saradnika, “kavčana” Veselina Kalezića u Podgorici u novembru prošle godine, odnosno Mila Ilića (28) u maju ove godine.

Goran Tasić GokčeFOTO: TV INFO PULS / SCREENSHOT Goran Tasić Gokče
UBISTVO U HOLANDIJI
Kontroverzni vranjanski biznismen Goran Tasić Gokče (46), koji je u Srbiji bio hapšen zbog pucnjave i iznude, ubijen je sat vremena nakon što je letom iz Švedske došao u Amsterdam. Tasić je čekao osobu sa kojom je trebalo da se nađe. Ubrzo nakon njegovog dolaska izrešetan je sa deset metaka. Stanari iz zgrade ispred koje je Tasić upucan vidjeli su ga kako leži nepomičan na ulici. Pored sebe je imao plavi kofer.

LIKVIDACIJA KALEZIĆA

Podgoričanin Vesko Kalezić, označen kako visokopozicionirani pripadnik “kavčana”, ubijen je u naselju Stari aerodrom u tom gradu i to sa 10 hitaca iz pištolja pred brojnim svedocima koji su kasnije tvrdili da nisu vidjeli ubicu.

Odranije je poznat policiji po brojnim krivičnim djelima – između ostalog hapšen je i zbog bacanja bombe na kuću svoje djevojke 2015. godine, a i zbog napada na pripadnika interventne policije.

Jugoslav CvetanovićFOTO: VRANJSKE NOVINE / PROMO
Jugoslav Cvetanović

UBISTVO KAVČANINA

Milo Ilić (28), pripadnik kavačkog klana, ubijen je nasred ulice u Podgorici sa 13 hitaca u leđa početkom maja.

Ilić je, inače, u policijskoj evidenciji označen kao pripadnik kavačkog klana i jedan od najbližih saradnika Veska Kalezića. I njemu je ubica prišao kada se parkirao i krenuo ka kafiću i u njega sasuo kišu metaka.

Rat se nastavlja

Prema nekim računicama, ubistva Kalezića i Ilića – koja su bez sumnje dio obračuna škaljarskog i kavačkog klana – gurnuli su skor likvidacija preko 40. U ovom trenutku tek manji dio likvidacija je policijskih riješen, a gotovo nijedna nije dobila epilog pred sudom.

Sva tri ubistva mogla bi biti povezana sa ratom između škaljarskog i kavačkog klana, ali to zasad nije potvrđeno.

 

Blic.rs

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com