Home / NOVOSTI / DJECA PROTESTUJU NA ULICAMA BEOGRADA: Ukrali ste nam budućnost! Traže ponavljanje male mature (FOTO)

DJECA PROTESTUJU NA ULICAMA BEOGRADA: Ukrali ste nam budućnost! Traže ponavljanje male mature (FOTO)

Učenici završnog razreda osnovnih škola u Beogradu su se i danas okupili ispred Ministarstva prosvjete tražeći da se poništi mala matura i da im se omogući da se u srednju školu upišu na osnovu uspjeha iz osnovne.

Oni su se okupili na trotoaru ispred ministarstva u Nemanjinoj ulici i nose transparent na kojem piše “Ukrali ste nam budućnost”.

FOTO: KURIR/ZINA AL SATTAF
Nakon okupljanja ispred Ministarstva, osmaci su krenuli u protestnu šetnju kroz centar grada. nakon što nisu uspjeli da dogovore sastanak sa nekim predstavnikom Ministarstva prosvete.

Razlog za šetnju je bio to što nisu uspjeli da razgovaraju sa nekim iz resornog ministarstva.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su Igora S. (1977) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

On se sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Nakon toga on je, sumnja se, otišao u toalet gdje je test uslikao telefonom, a potom je taj primjerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga.

Osumnjičeni je to uradio kako bi test odnio sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, sumnja se da je uz pomoć sina Igora S. riješeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije „vajber“, dijelili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Igor S. je inače, otac osmaka iz Osnovne škole “Karađorđe”. On je prilikom saslušanja priznao policiji da je tokom procesa štampanja testova za malu maturu iskoristio zastoj u radu štamparske mašine.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

(Kurir.rs)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com