DROGA NA “JADRANU” PRIPADALA KAVAČKOM KLANU? Vođu klana policija pratila i prisluškivala sedmicama - Volim Podgoricu

DROGA NA “JADRANU” PRIPADALA KAVAČKOM KLANU? Vođu klana policija pratila i prisluškivala sedmicama

Vojin Stupar (37), jedan od čelnih ljudi “kavačkog klana”, uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i šverc kokaina koji je zaplijenjen na brodu “Jadran” u Tivtu. Vrijednost ovog kokaina procijenjena je na pet miliona evra!

Stupar je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i njemu je nakon saslušanja određeno zadržavanje 72 sata, nakon čega će biti priveden sudiji za istrage koji će se izjasniti o pritvoru, piše list “Pobjeda”.

Brod FOTO: TANJUG/AP Brod “Jadran”

– Sve ukazuje na to da je on kriminalne grupe koja je 19. aprila pokušala da prokrijumčari 60 kilograma kokaina na brodu “Jadran” – kaže izvor lista.

Naime, Stupar je duže vrijeme bio pod policijskom prismotrom, pa su istražitelji došlo do konkretnih dokaza o njegovoj umiješanosti.

Zbog kokaina na školskom brodu “Jadran” ranije su uhapšeni podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović, Radomir Osmajić iz Tivta i stariji vodnik Miloš Kulić. Za vođe te kriminalne grupe specijalno tužilaštvo je označilo Vladimira Račića i Dejana Rovčanina koji su u bjekstvu, a Radenovića i Osmajića za članove, dok je Kulić dobio status svjedoka saradnika.

Svim osumnjičenima stavlja na teret stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge. Rovčanina, Račića i Radenovića terete i za nedozvoljeno držanje oružja.

Rašić je inače jedan od najbližih saradnika narko-bosa Darka Šarića koji je osuđan na 15 godina robije zbog šverca kokaina.

Dejan Rovčanin je, takođe, ranije hapšen u akciji “Zelena milja” 2013. godine. Njega terete da je bio dio grupe koja se bavila krijumčarenjem 140 kilograma skanka na međunarodnom nivou. Tada je uhapšeno više osoba u Nikšiću, Pljevljima i Baru.

Zet Igora Božovića

Uhapšeni Stupar je inače zet Igora Božovića, jednog od visokopozicioniranih članova kotorske kriminalne grupe “kavčani”, koju predvode Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer.

Kašćelan je uhapšen 13. decembra prošle godine u Češkoj, a izručen je Crnoj Gori 8. februara.

Vojina Stupara 2016. godine pokušao je da ubije Jovan Vukotić, vođa “škaljarskog klana”, Milić Minja Šaković i Igor Dedović, svi “škaljarci”.

Na njega i Miloša Radonjića pucano je 2016. godine dok su se vozili kroz kotorsko naselje Rakita. Stupar je tada zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, dok je Radonjić ostao nepovrijeđen. Na Radonjića je inače pucano više puta.

Jovan VukotićFOTO: FACEBOOK Jovan Vukotić

Tek prošle godine za ovu pucnjavu osumnjićeni su Vukotić, Šaković i Dedović.

Šaković je uhapšen 7. februara u hotelu “Hilton”, dok Vukotić u Srbiji izdržava kaznu zbog falsifikovanja isprava. Za Dedovićem  je raspisana crvena međunarodna potjernica.

Dedović i Vukotić u bezbjednosnim službama označeni su kao vođe “škaljarskog” klana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com