UŽAS: Iz TE “Pljevlja” PUSTILI HEMIKALIJE, PEPEO I ŠLJAKU u rijeku, RIBE VIŠE NEMA (VIDEO)

Ćehotina nizvodno od TE “Pljevlja” od jutros je potpuno bijela kao mlijeko, prenosi PV Informer. Iz ribolovnog društva “Lipljen” iz Pljevalja je saopšteno da je nastao veliki pomor ribe i da je šteta neprocjenjiva.

Na cjevovodu jalovišta TE “Pljevlja” je otvoren ventil i puštene hemikalije, pepeo i šljaka u Vezičnicu, a iz Vezičnice otrovni materijal je otišao direktno nizvodno u rijeku Ćehotinu, prenio je Pv Informer.

Foto: PV InformerFoto: PV Informer

Iz ekološkog društva “Breznica” saopštavaju da je “primjetan i viši vodostaj Ćehotine jer su iz TE “Pljevlja” vjerovatno pustili više vode sa brane Otilovići kojom upravljaju, sa namjerom da se tako brže otarase otpada”.

Vaso Knežević iz ribolovnog društva “Lipljen” iz Pljevalja je saopštio da je nastao veliki pomor ribe i da je šteta neprocjenjiva.

Kako je rekao, uzeti su uzorci vode i uginule ribe.

Obaviješteno je Ministarstvo poljoprivrede kao i inspektor za vode koji je na putu za Pljevlja.

Uzorke ribe i vode je uzela i inspekcija za poljoprivredu, prenio je Pv Informer.

loading...

1 komentar

  1. Nije tu samo riba uništena! Uništeni su i drugi organizmi kojim se ribe hrane i od kojih direktno zavisi opstanak riba. Trebaće makr decenija da se eko-sistem obnovi i nadoknadi izgubljeno i to uz veliki napor i ulaganje u obnovi eko-sistema.
    A minimalnu odgovornost će snositi pojedinac koji će naravno dobiti pozamašne benefite od odgovornih ljudi iz uprave Elektroprivrede da bi prihvatio svu odgovornost na sebe i sačuvao odgovorne od odgovornosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button