Autobusom prevozili 342 kg marihuane, ovo su uhapšeni - Volim Podgoricu

Autobusom prevozili 342 kg marihuane, ovo su uhapšeni

Vozač Branimir M. (40), koji se sumnjiči da je 22. avgusta, u popodnevnim satima u turističkom autobusu dubrovačkih registarskih oznaka preko GP Karasovići pokušao da prokrijumčari 341.8 kilograma marihuane priveden je u Državno tužilaštvo jutros oko 9:30 sati, piše Dubrovački vjesnik.

Nedugo potom priveden je i vlasnik turističke agencije Nikola Č. (34).

Juče je u Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj održana konferencija za novinare na kojoj je rukovodilac Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica predstavio zaplijenjenu marihuanu te pojasnio kako je spriječeno njeno krijumčarenje.

“U četvrtak oko 15:30 sati na Graničnom prijelazu Karasovići iz pravca Crne Gore pristupio je autobus dubrovačkih oznaka, registrovan na turističku agenciju iz Dubrovnika, a njime je upravljala muška osoba iz Dubrovnika.Svojom nervozom je odmah pobudio sumnju, a policijski službenici su primijetili 17 crnih torbi. Kada su ga upitali što sadrže, vozač je kazao kako je to sportska oprema momaka iz Brazila koju je vozio u Crnu Goru”, rekao je novinarima Tikvica.

Spomenuta zaplena druga je najveća koja se ikada dogodila u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Rekord još uvijek drži zapljena od 705 kilograma marihuane iz 2005. godine, ali se ova zapljena, uprkos tome, može smatrati rekordnom u posljednjoj deceniji, piše hrvatski Jutarnji list.

Untitled1

Foto:Jutarnji list

– Zapljena 341,8 kilograma marihuane rezultat je saradnje policijskih i službenika Carine. Ponovno je bio presudan ljudski faktor, a dalje sve prelazi na DORH. Vrijednost droge u ovom obliku u kakvom je vidite iznosi 5 miliona kuna, ali bi u maloprodaji dosegla 15 miliona kuna. Dosad se možemo pohvaliti sa zaplijenjenih više od 2,5 tona marihuane, 14,5 kilograma kokaina i 70 kilograma heroina, što su rezultati kakve nemaju ni mnoge veće policijske uprave”, rekao je načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

Vlasnik agencije prije nekoliko godina imao je saobraćajnu nesreću u Crnoj Gori gdje je autobusom udario u strane bicikliste. Tada je proveo samo dan u istražnom zatvoru, a izašao je nakon uplaćenih 5 000 eura, piše Jutarnji list.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com