PODGORICA: Sjutra 47. Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći - Volim Podgoricu

PODGORICA: Sjutra 47. Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći

Crveni krst Crne Gore u subotu, 7. septembra 2019. godine, organizuje 47. Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju  prve pomoći, koje će ove godine biti održano u Podgorici.

Ovogodišnjim takmičenjem na simboličan način obilježavamo i 50 godina od organizovanja prvog takmičenja u pružanju prve pomoći u Crnoj Gori, koje je 1969. godine bilo održano, takođe, u Podgorici.

Na takmičenju učestvuju ekipe podmlatka i omladine, koje su osvojile prva mjesta na svojim opštinskim takmičenjima, iz 11 opština, i to: Andrijevice, Bara, Berana, Budve, Danilovgrada, Herceg Novog, Kolašina, Mojkovca, Nikšića, Pljevalja i Podgorice, kao i ekipe iz Subotice i Starog grada, kao gosti takmičenja. Pored takmičara, ovaj važan događaj okuplja i sudije, markirante, šminkere i ostale, koji će omogućiti da se on realizuje što kvalitetnije. Tako ćemo na jednom mjestu okupiti ukupno preko 250 učesnika.

Takmičari će svoja znanja i vještine pokazati na radnim i zabavnim poligonima, koji prikazuju realne životne situacije u kojima je poznavanje prve pomoći dragocjeno: saobraćajne nesreće, masovne nesreće, nezgode na sportskim manifestacijama i sl. Za najbolje tri ekipe u obje kategorije su obezbijeđene nagrade u vidu pehara, medalja i priznanja, kao i pokloni, dok će sve ekipe dobiti zahvalnice.

Državno takmičenje u pružanju prve pomoći je od velikog značaja, jer predstavlja završnicu višemjesečnih napora naših volontera, ljekara i nastavnika, širom Crne Gore, da obuče što veći broj djece i omladinaca u pružanju prve pomoći. On je i smotra znanja i osposobljenosti u pružanju prve pomoći u redovnim i vanrednim situacijama onima kojima je to potrebno, kao i promocija posjedovanja vještina pružanja prve pomoći, koje često spašavaju živote.

Ovim putem Vas pozivamo da prisustvujete svečanom otvaranju takmičenja, koje će biti održano u subotu, 7. septembra 2019. godine, u  12 sati, na Trgu Nezavisnosti, nakon čega ćete imati priliku da propratite takmičenje i upoznate se sa načinima na koje naše ekipe pružaju prvu pomoć, kroz zanimljive simulacije različitih vrsta nesreća i nezgoda. Na otvaranju će se prisutnima obratiti generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak, generalni direktor Direktorata za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja dr Miro Knežević, kao i sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Podgorica Ivan Terzić. Takođe Vas informišemo da će se ceremonija zatvaranja takmičenja i proglašenje najboljih ekipa obaviti istog dana i na istom mjestu, u 17:30.

1 komentar

  1. It’s nearly impossible to find knowledgeable men and women about this topic, however, you appear to be you know what you’re referring to! Thanks

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com