Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORICA: Sjutra 47. Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći

PODGORICA: Sjutra 47. Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći

Crveni krst Crne Gore u subotu, 7. septembra 2019. godine, organizuje 47. Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju  prve pomoći, koje će ove godine biti održano u Podgorici.

Ovogodišnjim takmičenjem na simboličan način obilježavamo i 50 godina od organizovanja prvog takmičenja u pružanju prve pomoći u Crnoj Gori, koje je 1969. godine bilo održano, takođe, u Podgorici.

Na takmičenju učestvuju ekipe podmlatka i omladine, koje su osvojile prva mjesta na svojim opštinskim takmičenjima, iz 11 opština, i to: Andrijevice, Bara, Berana, Budve, Danilovgrada, Herceg Novog, Kolašina, Mojkovca, Nikšića, Pljevalja i Podgorice, kao i ekipe iz Subotice i Starog grada, kao gosti takmičenja. Pored takmičara, ovaj važan događaj okuplja i sudije, markirante, šminkere i ostale, koji će omogućiti da se on realizuje što kvalitetnije. Tako ćemo na jednom mjestu okupiti ukupno preko 250 učesnika.

Takmičari će svoja znanja i vještine pokazati na radnim i zabavnim poligonima, koji prikazuju realne životne situacije u kojima je poznavanje prve pomoći dragocjeno: saobraćajne nesreće, masovne nesreće, nezgode na sportskim manifestacijama i sl. Za najbolje tri ekipe u obje kategorije su obezbijeđene nagrade u vidu pehara, medalja i priznanja, kao i pokloni, dok će sve ekipe dobiti zahvalnice.

Državno takmičenje u pružanju prve pomoći je od velikog značaja, jer predstavlja završnicu višemjesečnih napora naših volontera, ljekara i nastavnika, širom Crne Gore, da obuče što veći broj djece i omladinaca u pružanju prve pomoći. On je i smotra znanja i osposobljenosti u pružanju prve pomoći u redovnim i vanrednim situacijama onima kojima je to potrebno, kao i promocija posjedovanja vještina pružanja prve pomoći, koje često spašavaju živote.

Ovim putem Vas pozivamo da prisustvujete svečanom otvaranju takmičenja, koje će biti održano u subotu, 7. septembra 2019. godine, u  12 sati, na Trgu Nezavisnosti, nakon čega ćete imati priliku da propratite takmičenje i upoznate se sa načinima na koje naše ekipe pružaju prvu pomoć, kroz zanimljive simulacije različitih vrsta nesreća i nezgoda. Na otvaranju će se prisutnima obratiti generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak, generalni direktor Direktorata za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja dr Miro Knežević, kao i sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Podgorica Ivan Terzić. Takođe Vas informišemo da će se ceremonija zatvaranja takmičenja i proglašenje najboljih ekipa obaviti istog dana i na istom mjestu, u 17:30.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com