VLADA NAJAVILA DA ĆE ZAŠTITITI CIJEVNU: Evo šta je sledeći potez - Volim Podgoricu

VLADA NAJAVILA DA ĆE ZAŠTITITI CIJEVNU: Evo šta je sledeći potez

Vlada Crne Gore pokrenuće sve raspoložive mehanizme definisane međunarodnim konvencijama, direktivama i protokolima koji su obavezujući za sve države potpisnice ovih međunarodnih akata, kako bi zaštitila Cijevnu, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici.

Kako je saopšteno, Vlada je utvrdila da Albanije nije na vrijeme i kako treba odgovorila na zahtjeve Crne Gore u vezi s tim pitanjem.

– Vlada je, u okviru rasprave po ovoj tački dnevnog reda, konstatovala da nadležni organi Albanije nijesu blagovremeno, adekvatno ni argumentovano odgovorili na zahtjeve Crne Gore o izjašnjenju o mogućem prekograničnom uticaju projekta izgradnje malih hidroelektrana na rijeci Cijevni u Albaniji – saopšteno je nakon sjednice Vlade. Odlučeno je da ova tema bude aktuelizovana na predstojećoj sjednici Međudržavne komisije Crne Gore i Albanije za saradnju u vodoprivredi, koja je zakazana za 19. septembar.

Za članove Crnogorske komisije za saradnju s Albanijom u vodoprivrednim odnosima imenovani su državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma Saša Radulović i izvršni direktora NVO Grin houm Nataša Kovačević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com