PODGORICA: Izgubili kuće jer su ih vlasnici zemlje prepisali na sebe - Volim Podgoricu

PODGORICA: Izgubili kuće jer su ih vlasnici zemlje prepisali na sebe

Desetak mještana Park šume Zagorič dobilo je rješenja iz katastra u kojima im je naznačeno da su njihove kuće prevedene na porodice Stamatovića i Vučinića te da će sa njihovih računa biti skidan novac kako bi se ovim porodicama isplatila naknada za uzurpaciju zemlje.

U Park šumi Zagorič izgrađene su kuće na državnoj zemlji, ali je Vrhovni sud donio odluku da se zemlja vrati porodicima Vučinić i Stamatović jer im je prije nacionalizacije pripadala. Nakon što im je nacionalizovana zemlja vraćena nekoliko stotina domaćinstava dužno je da im isplati adekvatnu nadoknadu, od 35 do 40 eura po kvadratu objekta.
– U poslednjih desetak dana stiglo je desetak rješenja u kojima je građanima saopšteno da su kuće prevedene na Vučiniće i Stamatoviće te da će im se skidati novac sa računa kako bi se platila naknada za uzurpiranu zemlju. Nekim građanima su već počeli da skidaju novac sa računa, a kuće će se na Vučiniće i Stamatoviće voditi sve dok im se ne isplati i poslednji cent – saopštio je Radovan Jeremić, predstavnik mještana Park šume Zagorič.
On je pozvao Pavla Radulovića, ministra održivog razvoja i turizma, da građanima ovog naselja saopšti kada će biti riješen problem mještana.
– Radulović nam je obećao da će Glavni grad uzeti kredit kod banke kako bi se isplatile porodice Vučinić i Stamatović.

Naša obaveza bi bila da sa Glavnim gradom potpišemo ugovor i na 20 godina isplaćujemo za komunalnije i zemlju. Na ovaj način bi se riješio problem legalizacije – rekao je Jeremić.
Jeremić i desetak mještana Park šume Zagorič juče se okupilo ispred kuće iz koje je prije dvije godine iseljena Svetlana Vlahovića koja nije imala novca da plaća naknadu. Kuća u kojoj je živjela porodica Vlahović je prodata na licitaciji za, kako navodi Jeremić, znatno manje novca nego što je njima traženo da plate.
– Kuća Vlahovića je prodata za 22.000 eura a njima je traženo skoro 70.000 eura da bi je otkupili – rekao je Jeremić.
Svetlana Vlahović poručila je da se za pare ne može sve kupiti.

dan.co.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com