FRIZERSKI SALON KAŽNJEN SA 11.000 EURA: “Kažnjavaju me zato što sam Srbin! Ne osjećam se bezbjedno u svom gradu” - Volim Podgoricu

FRIZERSKI SALON KAŽNJEN SA 11.000 EURA: “Kažnjavaju me zato što sam Srbin! Ne osjećam se bezbjedno u svom gradu”

Vlasnik preduzeća DOO „STEFAN CO“ u Beranama Vesko Obradović tvrdi da se kao Srbin u dužem vremenskom periodu neopravdano našao na udaru različitih inspektora, naročito onih koji su, kako navodi, bliski Bošnjačkoj stranci.

“U mom lokalu se mjesecima neuobičajno često vrši inspekcijski nadzor, i to uglavnom od strane inspektora bliskih Bošnjačkoj stranci. Za navodne „greške” u radu frizerskog salona izrečene su mi kazne u visini od preko 11.000 eura. Inspektori su se često ponašali krajnje neprofesionalno, nedolično i sa pozicije sile. To su radili samo zbog toga što se izjašnjavam kao Srbin, čime su ugrozili moja nacionalna i druga prva”, tvrdi on.

Kako kaže, zbog toga je podnio više krivičnih prijava protiv određenih inspektora, jer je, između ostalog, dovedena u pitanje dalja egzistencija moje porodice.

“U više navrata obraćao sam se direktoru Uprave za inspekcijske poslove Aliji Košuti, i njegovim saradnicima, tražeći da me inspektori ostave na miru, ali mojim zahtjevima nije udovoljeno, već se tortura još više pojačala”, kaže Obradović.

Prema njegovim riječima, samo u prošloj godini njegov lokal inspekcija je posjetila 36 puta.

“Uvidio sam na licu mjesta da se inspektori nalaze u službi mog ličnog progona, jer se poslovanje mog frizerskog salona sprovodi u skladu sa propisima. Odgovorno tvrdim da je za ovako postupanje inspektora odgovoran Košuta, jer se pomenute radnje sprovode direktorno po njegovoj direktivi i direktivi kadrova Bošnjačke stranke”, naveo je Obradović ističući da je s lučaj prijavio i međunarodnim institucijama, te da se poslije svega osjeća nesigurnim u mjestu svoga rođenja.

Kazao je i da ozbiljno razmišlja da napustim Berane.

“To sam i predočio međunarodnim institucijama, te se poslije svega osjećam nesigurnim u mjestu svog rođenja”, kaže Obradović.

Košuta prijetnje neće da toleriše

Iz Uprave za inspekcijske poslove su poslije petnaestak dana čekanja odgovorili Danu da su primili prijavu Obradovića i da su mu nakon razmatranja dostavili odgovor.

“To što se osjećate i izjašnjavate kako se izjašnjavate nije sfera interesovanja Uprave. To vam neće odmoći, ali ni pomoći da pokrijete prekršaje u poslovanju. Vaše je pravo da tužite, ali prijetnje inspektorima nećemo tolerisati i big ćete sankcionisani u skladu sa zakonom. Kod mene nećete biti udoetojeni prijema jer vaše pisanje govori sve o vama”, navodi se u odgovoru Košute, koji je dostavio Obradović.

DAN

3 komentara

  1. a sta je to sitnica da bi platio tu kaznu mora da sisa narednih pet godina i da sakuplja pazar da plati kaznu

  2. After study several of the content on the internet site now, and that i genuinely much like your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark internet site list and you will be checking back soon. Pls consider my website too and tell me what you consider.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com