UBISTVO KOŠARKAŠA: “Todorović mi rekao da ga policija pritiska da kaže nešto u vezi moga brata” - Volim Podgoricu

UBISTVO KOŠARKAŠA: “Todorović mi rekao da ga policija pritiska da kaže nešto u vezi moga brata”

U podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje Aleksandru Konataru za ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića. Optužnicom je obuhvaćen i Nikola Vuletić kom se sudi u odsustvu, a koji je, prema riječima svoje braće, u Španiji gdje ima porodicu.

“Moj brat Nikola je otišao da radi u Alikante (Španija), na građevinu kod istog gazde, kako tada tako i danas. Oženio se djevojkom iz Cetinja, imaju troje djece. Došao je na Cetinje 12. decembra 2017. godine, sa porodicom, a vratio se u Španiju na Božić 2018. godine. Ovdje je sredio papire, ličnu kartu i pasoš, položio vozački ispit. Nikola me uvijek zvao mobilnim telefonom povremeno kao i majku, ili sa govornice, iz Alikantea. Kada je došao u Cetinje 2017., nije imao mobilni telefon, već je koristio od supruge Jelene. Ponekad bi iz Španije poslao po 50, a nekada i 100 eura, majci i ocu, i bratu starijem koji je nezaposlen”, kazao je Mirko Vuletić.

Ovo je potvrdio i Ratko Vuletić navodeći da je Nikola 2006. godine otišao iz Crne Gore u Španiju.

“Spreman sam da se suočim sa Todorovićem”

Mirko Vuletić je u svjedočkom iskazu govorio i o svom susretu sa svjedokom Vasilijem Todorovićem sa kojim se, kaže, srep u februaru 2019. godine na Cetinju u prodavnici.

“Rekao mi je da ga policija pritiska da reče nešto u vezi mojeg brata, ovdje okrivljenog Nikole, i ako bude šta od toga, da će on to već sjutra demantovati u novine. Rekao da je da mora da reče, a on ne bi to da kaže, pa ako reče, on će to da demantuje. Rekao je da se ne sjekiramo i da pozdravim roditelje. Ova muka nas je snašla i ova priča već godinu i dva mjeseca, ne bih želio nikome. Spreman sam da se suočim sa Todorovićem, kao i da pođem na poligraf”, ispričao je Vuletić.

Košarkaš slučajna žrtva?

Podsjećamo, ubistvo se dogodilo 30. juna 2011. godine u kladionici “Lutrije” koja se nalazi na Balšića pazaru u centru Cetinja. Jovanović je bio slučajna žrtva teškog razbojništva, a u kazino se sa drugom iz reprezentacije sklonio od kiše. Tada je maskirani pljačkaš sa fantomkom na glavi i pištoljem upao u kladionicu u kojoj je bilo nekoliko gostiju i osoblje. Metak je opalio iz neutvrđenih razloga, rikošetirao i pogodio Jovanovića u grudi. Kada je pucao u njega, pljačkaš-ubica je pobjegao ulicom iz centra Cetinja, ali nijedna druga kamera na brojnim prodavnicama, bankama i lokalima nije “uhvatila” ubicu, za kojeg se vjerovalo da je sa Cetinja ili okoline.

“Ubica košarkaša Ljuba Jovanovića je visok 175 centimetara i star je do 25 godina, ima svijetlu kosu, oči i ten i srednje je razvijene građe i najvjerovatnije je sa Cetinja”, saopšteno je svojevremeno na prezentaciji foto-robot osumnjičenog za ubistvo.

U septembru prošle godine na pres konferenciji Uprave policije saopšteno je da su lisice na ruke stavljene Kontaru, a da se traga za Nikolom Vuletićem koji je u bjekstvu i koji, prema tvrdnjama UP, ima status pomagača.

(FOS Media)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com