OGLASILI SE ĐURIŠIĆI: U emisiji “ŽIVA ISTINA” izrečene neistine - Volim Podgoricu

OGLASILI SE ĐURIŠIĆI: U emisiji “ŽIVA ISTINA” izrečene neistine

Porodica Đurišić oglasila se povodom, kako su kazali,  neistina izrečenih na javnom servisu RTCG u emisiji “Živa Istina” od strane gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića.

Njihovo reagovanje prenosimo u cjelosti.

Početkom septembra smo se Otvorenim pismom obratili Glavnom uredniku TV CG i Savjetu RTV CG povodom prakse kontinuiranih obmana javnosti od strane gradonačelnika Podgorice o prirodi i suštini spora između porodice Đurišić i Glavnog grada, uključujući njegovu neistinu izrečenu u “Živoj istini” 19.07.2019. godine.

To je, dakle, bio samo povod za obraćanje. Razlozi su priroda i uloga Javnog servisa u informisanju crnogorskog društva i pravo javnosti na pravilno i potpuno informisanje o temama i događajima od javnog interesa, a takav je i spor na Zabjelu u Jerevanskoj ulici.

Javnost je preko drugih medija upoznata da je uslijed imovinskog spora u dužem vremenskom periodu blokiran dio naselja na Zabjelu. Upoznata je i da taj imovinski spor i njegove trenutne posledice, gradonačelnik Glavnog grada, Ivan Vuković, nastoji razriješiti iracionalnom primjenom sile, uz učešće svih organa razne vrste prinude, uključujući Posebnu jedinicu policije, sve učestalijim i protivzakonitim nenajavljenim upadima inspekcijskih i drugih službi Glavnog grada prije svitanja ili u rasvit zore, pljenidbom protivno svim zakonskim procedurama pokretnih stvari porodice Đurišić, provociranjem članova porodice Đurišić od strane službenih lica radi konstrusanja prekršajnih i
krivičnih postupaka, privođenjima i pritvaranjima i svim drugim sredstvima fizičkog, psihičkog i pravnog nasilja. Nakon što je gradonačelnik Vuković dobio priliku da preko TV CG obmanjuje javnost najgrubljim neistinama o uzrocima, uzročnicima, prirodi i posledicama predmetnog imovinskog spora, i on i RT CG se oglušuju o javnu prozivku punomoćnika porodice Đurišić da se akteri obmanivanja javnosti suoče sa činjenicam i dokazima koje posjeduje punomoćnik Budislav Minić o svim izrečenim grubim neistinama zaključno sa protivzakonjem (uključujući kriminal) i nemoralom kojim se poslužila i/ili služi lokalna vlast u svrhu bahatog otimanja zakonito stečene imovine građanina i najgrubljeg kršenja ustavnog prava građanina na mirno uživanje imovine.

Pošto se radi o stvarima od javnog interesa, i obmanama koje su plasirane iz te TV kuće, zahtijevamo da, u skladu sa Ustavom i članom 10 Evropske konvencije o ljudskim pravima i sa obavezom koju ima Nacionalni javni servis u pogledu blagovremenog, istinitog i potpunog informisanja građana o stvarima od javnog interesa, na način koji odabere vaš uređivački tim, obezbijedite sučeljavanje iznosioca i/ili pronosioca neistina o sporu porodice Đurišić i Glavnog grada, sa argumentacijom punomoćnika porodice Đurišić, Budislava Minića. Nebitno je ko će i u kojem broju od čelnika i predstavnika Glavnog grada učestvovati u sučeljavanju sa Budislavom Minićem.

Ako Gradonačelnik, njegovi savjetnici i službe (po običaju) izbjegnu suočenje sa neprijatnom istinom pred TV auditorijumom, predlažem da omogućite da Budislav Minić prezentuje javnosti činjenice i dokaze o tom slučaju – uz mogućnost postavljanja pitanja građana o toj temi, ukoliko uređivački tim to procijeni potrebnim.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com