Home / PG INFO / Aktuelno / VOLI O RADU DO 24h SUBOTOM: Zlonamjerni kritikuju, a mi radnike NAJBOLJE PLAĆAMO

VOLI O RADU DO 24h SUBOTOM: Zlonamjerni kritikuju, a mi radnike NAJBOLJE PLAĆAMO

Kompanija Voli je odbacila, kako tvrde, sve zlonamjerne komentare i neosnovane kritike koje dolaze nakon što je ova kompanija odlučila da njihova dva najveća marketa, Super Voli u City kvartu i Naš diskont na Zabjelu, subotom rade do 24 časa. Napominju kako će od ukupno 2400 radnika, njih 24 u oba objekta, raditi u periodu od 16 do 24h. Naglašavaju kako su zapsoleni u kompaniji Voli najplaćeniji u trgovačkoj branši.

VOLI JEDINI ODGOVORIO NA NERADNU NEDJELJU: Zaposleni će raditi DO PONOĆI! LP: Da li je to kršenje zakona?

“Odbacujemo sve zlonamjerne komentare koji dolaze sa dobro poznatih adresa. Suočeni smo sa kritikama koje su neosnovane, na meti smo osude “kritičara i boraca za pravdu” koji se predstavljaju kao zaštitnici naših radnika. Potpuno je besmisleno smatrati da u maloj Crnoj Gori, sistem sa preko dvije hiljade zaposlenih, može funkcionisati netransparentno i da se u tako velikom sistemu može bilo šta sakriti”, saopšteno je CdM-u iz kompanije Voli.

Dodaju kako su, shodno zakonskom pravu, radno vrijeme do 24 časa u dva marketa smo planirali da realizuju do kraja oktobra.

“Smatramo da je to način na koji će se tržište najbolje organizovati u prelaznom periodu, a mi ćemo analizirati da li je to potrebno potrošačima ili ne.

Ističu kako su u posebnom fokusu interesovanja zbog odluke da u dva od 70 maloprodajnih objekata, produži radno vrijeme za dva sata, tj. od 22 do 24h.

“Ističemo da smo u saradnji sa Privrednom komorom, inicijatori uvođenja neradne nedjelje. Kako bi izašli u susret potrošačima, shodno njihovim zahtjevima, u cilju prilagođavanja na neradnu nedelju, opredjelili smo se za produženi rad od dva sata, u dva najveća marketa – Super Voli i Naš diskont, oba u Podgorici, a sve u skladu sa Zakonom. U ta dva marketa će posao biti organizovan u tri smjene od po osam sati 7-15, 14-22, 16-24h i neće biti prekovremenog rada”, navode u ovoj kompaniji.

Kako saopštavaju, prosječan lični dohodak u njihovoj kompaniji 659,67 eura bruto, odnosno 441,49 neto, što radnike Volija čini najbolje plaćenim u trgovačkoj branši.

“Redovno plaćamo poreze i doprinose na pune lične dohotke, što je podatak koji svi koji to žele, mogu provjeriti u Poreskoj upravi. Svih 24 radnika koji će raditi u trećoj smjeni, biće plaćeni i više nego što zakon predviđa, što je takođe, moguće provjeriti. Kompanija smo koja je odgovorna prema svojim potrošačima, radnicima i široj društvenoj zajednici, što smo i dokazali za četvrt vijeka od osnivanja. Izloženi smo kritikama i osudama bez pravog osnova. Neshvatljivo je da se Voliju, koji za razliku od ostalih, nema dragstor sa radnim vremenom non stop (00-24h), osporava i negativno kritikuje produženi rad od dva sata i da je to prouzrokovalo negativnu reakciju u javnosti, a drugima se to i ne komentariše. Ne shvatamo da ono što Voli radi smeta, a ne radimo ništa što drugi ne rade, niti bilo šta protivzakonito”, naglašavaju u Voliju.

 

Cdm

loading...

One comment

  1. 440e prosjecna plata? jeste kad brojite svoje direltorske plate po 5000e a kasirka ima 300e maks. sram da vas bude

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com