UBIO PODGORIČANINA? Na Koniku uhapšen Željko Vuković (37)! - Volim Podgoricu

UBIO PODGORIČANINA? Na Koniku uhapšen Željko Vuković (37)!

Inspektori kriminalističke policije poslije 13 godina rasvijetlili su ubistvo Podgoričanina Srđana Vojičića. Zbog sumnje da je počinio taj zločin juče je uhapšen Željko Vuković (37), nastanjen u podgoričkom naselju Konik, potvrđeno je Danu iz vrha Uprave policije.

O hapšenju je obaviješten viši državni tužilac, koji je naložio istražne radnje protiv Vukovića. Prema saznanjima Dana, policija je nakon 13 godina došla do materijalnih dokaza koji su pomogli u rasvjetljavanju ubistva. Nakon što je vještačenje potvrdilo njihove sumnje, on je uhapšen.

“Nakon duge i detaljne istrage, rasvijetljeno je ubistvo počinjeno na štetu Srđana Vojičića, koje se dogodilo 24. oktobra 2006. godine. U okviru ove istrage vještačeni su brojni tragovi i saslušano je više osoba. Operativnom obradom i vještačenjem određenih tragova policija je došla do sumnje da je Željko Vuković učestvovao u izvršenju ovog krivičnog djela” saopšteno je Danu iz Uprave policije.

Srđan Vojičić (Foto: Dan)

Oni navode da će protiv njega biti podnijeta krivična prijava.

Srđan Vojičić ubijen je u centru Podgorice 24. oktobra 2006. godine, oko 22 časa, ispred zgrade u kojoj živi književnik Jevrem Brković. On je bio Brkovićev pratilac. Policija vjeruje da je kobne noći upravo Brković bio meta napadača. U okviru istrage o tom ubistvu policija je saslušala i uzela uzorke DNK-a od više desetina osoba.

Brković je tvrdio da je te noći vidio samo siluete, najvjerovatnije trojice napadača, koji su na njega nasrnuli metalnim šipkama. Vojičić je krenuo da zaštiti Brkovića i u tom momentu jedan od napadača je ispalio više hitaca u njegovom pravcu. Vojičić je podlegao povredama.

Vojičićev stric Puniša u više navrata je optuživao bezbjednosne službe da znaju ko stoji iza ubistva.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com