CRVENI METEO ALARM: Sve gradske službe i preduzeća na terenu - Volim Podgoricu

CRVENI METEO ALARM: Sve gradske službe i preduzeća na terenu

Zbog crvenog meteolarma ekipe gradskih službi i preduzeća dežurne su 24h i nastaviće sa dežuranjem sve dok ne dodje do stabilizacije vremenskih uslova.

CRNA GORA POD VODOM: Poplavljena prizemlja, POPUSTILI krovovi, ZATVORENI putevi! (FOTO)

Ekipe “Putevi” su do sada imali intervenciju na čišćenju odrona na putnom pravcu Vranjske njive – stari put za Danilovgrad, a trenutno rade na iskopu drenažnog kanala u Ulici Vladiira i Kosare, kao i na uklanjanju odrona i čišćenju saobraćajnice u Mosorskoj ulici.

VELIKE POPLAVE U NIKŠIĆU (FOTO)

Ekipe Čistoće radile su na poslovima uklanjanja lišća sa javnih površina. Ručno čišćenje – metenje javnih površina i uklanjanje velikih količina opalog lišća, obavlja se intenzivno već par dana, a grupe radnika raspoređene su u svim djelovima grada. Pored ovih aktivnosti, shodno operativnom planu, uz angažovanje mehanizacije ekipe su redovno angažovane i na čišćenju nelegalno formiranih odlagališta otpada oko kontenjera, a pražnjenje kontenjera se vrši shodno utvrđenoj dinamici.

Podgoričani, ne pijte vodu sa česme!

Obilne padavine i jak vjetar izazvali su štete na javnim zelenim površinama. Ekipe Zelenila za vandredne situacije su i dalje na terenu i rade na otklananju šteta kako bi se građanima omogućilo nesmetano kretanje trotoarima i saobraćajnicama. Juče i danas ekipe su djelovale na 13 lokacija gdje je izvršeno  uklanjanje sedam oborenih stabala i sedam odvaljenih grana, a sa dvije lokacije uklonjeni su odvaljeni djelovi stabala.

STIJENE SE OBRUŠILE NA AUTOMOBIL: Zatvoren put Podgorica-Kolašin-Mojkovac

Zelenilo je u prethodnom periodu počelo sa aktivnostima na pripremi zimske sezone (sječi suvih i oboljelih stabala sklonih padu, podizanju krošnje, sječi suvih grana, orezivanju i dr.) i u narednom periodu će nastaviti sa istim kako bi se izbjegli slični scenariji.

Sve službe Glavnog grada su bez pauze na terenu i održavaju nesmetano funkcionisanje u gradu tokom vremenskih nepogoda. Kako bi svi zaposleni u gradskim službama i preduzećima koji su ovih dana na terenu mogli da obave svoj posao, apelujemo na sve građane da ne parkiraju svoja vozila tako što će onemogućiti prilaz gradskoj infrastrukturi, već da to čine na obilježenim javnim parkiralištima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com