AMBASADA SRBIJE: Jovanoviću nije dozvoljeno da unese opremu za snimanje - Volim Podgoricu

AMBASADA SRBIJE: Jovanoviću nije dozvoljeno da unese opremu za snimanje

Ambasada Srbije u Crnoj Gori odbacuje kao netačne navode advokata Miroja Jovanovića da je izbačen iz prostorija te amabasade u Podgorici.

“Advokatu Jovanoviću je omogućen kontakt sa klijentom Brankom Milić, ali mu nije dozvoljeno unošenje opreme za snimanje zvuka i slike u prostorije diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije u Crnoj Gori – imajući u vidu da korišćenje istih od strane trećih lica nije dozvoljeno”, navodi se u saopštenju srpske ambasade.

Državno pravobranilaštvo je, kako navode, kao zakonski zastupnik Republike Srbije, zatražilo je dodatno vrijeme za pripremu slučaja, odnosno odlaganje ročišta pred Osnovnim sudom u Novom Sadu. To je, prema informacijama kojima raspolaže Ambasada RS u Podgorici, prihvaćeno.”Ambasada Republike Srbije u Podgorici, u skladu sa Ustavom RS i zakonskim propisima, uvijek će postupati po odlukama sudova u Republici Srbiji. Međutim, imajući u vidu da je zahtjev dobijen 19. novembra, vrijeme za obezbeđivanje tehničkih uslova za davanje iskaza putem video linka u prostorijama diplomatsko-konzularnog predstavništva objektivno je bilo prekratko i nedovoljno”, zaključuju iz Ambasade Srbije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com