GRAĐANI ŽELE RAZGOVOR, A NE ZAUZIMANJE BUSIJA - Volim Podgoricu

GRAĐANI ŽELE RAZGOVOR, A NE ZAUZIMANJE BUSIJA

Sinoć je u Baru politička partija Biram Crnu Goru organizovala koktel sa ciljem da se na izmaku godine napravi presjek dosadašnjih postignuća, saopšte planovi i smjernice budućeg djelovanja i najavi nastup na predstojećim parlamentarnim izborima.
U prisustvu članova, simpatizera, medija, okupljenim Baranima, ali i gostima iz Podgorice, Budve, Nikšića, Berana i Bijelog Polja, obratio se predsjednik stranke Radomir Novaković Cakan.

“Kada smo prije dvije godine krenuli na ovaj put, ni sami nismo bili svjesni dokle ćemo stići. Znali smo samo da je ljudima u Baru, ali i nama, potrebna neka nova politička opcija. Opcija koja nije ni crnogorska, ni srpska, ni muslimanska, ni bošnjačka, ni albanska… I zato smo pred građane Bara postavili jednostavan izbor – pozvali smo ih da glasaju za nas, koji želimo da radimo za njih ili da glasaju za druge koji će da rade isključivo za sebe”, poručio je Novaković.


Konstatovao je pritom da su i sami bili iznenađeni rezultatom postignutim na izborima.“Pokazalo se da čak 16 posto biračkog tijela želi novu politiku, potpuno suprotnu svemu do tada viđenom na našoj političkoj sceni”, ne skrivajući zadovoljstvo prisjetio se Novaković i ustvrdio da: “sugrađani, ali i građani Crne Gore ne žele svađu, već raspravu”.
“Građani žele razgovor između političkih partija, a ne zauzimanje busija iz kojih ćemo pucati jedni na druge. Ne žele neosnovanu kritiku, već davanje rješenja. Ne zatvorena vrata kabineta, već svakodnevni razgovor. Ne nove podjele, već nekog ko će biti most. Žele nekog ko će uvijek biti na njihovoj strani, bez obzira šta kažu statistike ili javna ispitivanja. Žele nekoga ko će sa njima razgovarati kao sa ljudima, a ne isključivo kao sa glasačima”, naveo je Novaković i podvukao da je tokom protekle dvije godine djelovanje ove partije uglavnom bilo uspješno i da je ispunilo očekivanja građana Bara. Ipak, kako je podsjetio, novi izazovi su pred crnogorskim biračkim tijelom – parlamentarni izbori.


“Da li će biti u maju ili oktobru, ne znamo. A ono što smo naučili iz dosadašnjih, a nije ih bilo malo u Crnoj Gori, je da je organizacija stranke jednako bitna kao i poruka koju stranka šalje. Ne volim da kažem da smo mi partija. Više volim da nas nazovem pokretom. Najbitniji zadatak za Biram Crnu Goru je formiranje novih odbora van Bara. Na tome uveliko radimo”, kazao je Novaković.
Lider Biram Crnu Goru je poručio da će njihova ideja ostati ista, jer su, kako je podvukao: “i pod pritiscima ostali na strani građana”. Novaković procjenjuje da značajno mogu pomoći i u svakodnevnoj borbi protiv siromaštva u državi. Nastojaće, kako je obećao, da smanje nejednake šanse i nejednake mogućnosti pristupa onome što svako društvo treba da pruži građanima- obrazovanje, liječenje, državni servis.
“Kada neko dođe na šalter, ima pravo da brzo dobije odgovor ili papir koji mu treba, bez obzira da li je ili ne u nekoj stranci. U bolnici svi imaju pravo na liječenje i jednak tretman bez obzira da li su ili ne u nekoj stranci. Isto važi i za javna preduzeća… Ne smije građanin na šalteru, u bolnici, u javnom preduzeću da plaća mito, da čeka, da bude ponizan, jer nije jačina u stranci, jačina je u ljudima”, rekao je predsjednik Biram Crnu Goru, uz poruku da su sa Baranima ostvarili dobru konekciju, a sada je žele i na nivou Crne Gore. To su stvari za koje se, kako je naglasio, danas bore u Baru, a ako bude takva volja građana, sjutra i u Crnoj Gori.
“Neki od vas su kao članovi Biram Crnu Goru na odgovornim funkcijama i vi ste naša najvažnija poruka. Ako ste vi na mjestima na kojima ste čisti, u svom djelovanju socijalno zainteresovani, solidarni, onda ne postoji ni jedna kampanja koja može da na duži rok zamuti našu osnovnu misiju i poruku, a to je efikasna, moderna, socijalno odgovorna, uspješna opština Bar. Na parlamentarnim izborima vi ćete biti naše čisto lice sa kojim ćemo izaći pred građane Crne Gore tražeći njihov glas”, zaključio je Novaković, čestitajući božićne i novogodišnje praznike, uz želju za dobro zdravlje i ličnu sreću u 2020. godini. Izrazio je nadu da će članovi ove stranke: “i poslije politike biti ono što su bili i prije nje – dobri prijatelji”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com