DŽOMIĆ: Probleme rješavati dijalogom - Volim Podgoricu

DŽOMIĆ: Probleme rješavati dijalogom

Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kojim se u nepovoljan pravni položaj stavlja Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve, stupio je juče na snagu. Koordinator pravnog savjeta Mitropolije Velibor Džomić ocijenio je u izjavi za TV Prva, da je osim samih odredaba zakona, sporan i termin njegovog stupanja na snagu, a to je Božić, najradosniji hrišćanski praznik. On ističe da iz trenutne situacije, koja se ogleda u velikom nezadovoljstvu vjernika i sveštenstva, treba izaći dijalogom.

– Objavljen je u Službenom listu 30., a 31. decembra je bio prvi dan, dakle osmog dana od dana objavljivanja stupa na snagu i to na Božić 7. januara i vrlo je ružna poruka da se na takav način najvećoj crkvi i sa najviše vjernika državljana Crne Gore čestita najradosniji hrišćanski praznik Božić – istakao je Džomić.

Koordinator pravnog tima Mitropolije crnogorsko-primorske kaže da nikako ne žele da budu izvan, niti iznad pravnog poretka.
– Ključna poruka je da ovdje niko ne otvara nikakav rat. Smatram da pod hitno treba otvarati dijalog na jedan stručan i odgovoran način i ključne teme poput ovih imovinsko pravnih sporova svesti na sudsku, isključivo na sudsku instancu – istakao je Džomić.

(Dan)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com