GOJKO PEROVIĆ: Izbjegavajte sukob sa policijom, oni su vaša braća - Volim Podgoricu

GOJKO PEROVIĆ: Izbjegavajte sukob sa policijom, oni su vaša braća

Rektor cetinjske Bogoslovije, Gojko Perović, zamolio je građane koji farbaju i “brane” trobojne murale da izbjegavaju sukob sa policijom jer su, kako je rekao, policajci njihova braća.

Na Zlatici je u sinoćnjem sukobu građana sa policijom, više osoba uhapšeno, a tri policajca i više građana su povrijeđeni. Policajci su na građane bacali suzavac, a kada su komunalci počeli da kreče, poletjele su kamenice i vatrometi. Trobojka je, nakon sukoba koji su trajali par sati, ipak, prekrečila mural.

PRKOS, TROBOJKE KAO PEČURKE, I CRNOGORSKE, I SRPSKE

NA ZLATICI POVRIJEĐENA TRI POLICAJCA, IMA I POVRIJEĐENIH GRAĐANA, VIŠE UHAPŠENIH: Trobojka ipak prekrečena (VIDEO/FOTO)

-Molim mlade ljude koji farbaju podgoričke zidove trobojkom, i kojima je u srcu i stara i sadašnja Crna Gora, da po svaku cijenu izbjegavaju sukobe sa policijom – jer su policajci njihova braća. Kako je riječ o rodoljubivoj i maštovitoj omladini pretpostavljam da su mnogi od njih učesnici naših litija. To je samo dodatni razlog da se izbjegava svako nasilje – jer naše crkvene litije nose duh molitve i ne-nasilja čak i onda kad se litijski hod za taj dan – završi. Sve ono sto proizvodi nasilje i sukobe neka stane, a što doprinosi ljubavi neka jača… Crkva ne poziva na bojadisanje zidova, ali i nema nista protiv. Meni se lično sviđa svaki trag crnogorske istorije i svaka kreatovnost mladosti. Ali samo do one tačke koja ne sukobljava sa policijom. Ovo je moja lična molba, ali i podsjećanje na nedavno saopštenje Episkopskog savjeta SPC, kazao je Perović za Vijesti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com