PRAZNIK MIMOZE: Predstava Bitef teatra “Lepa Brena project” – Jugosloveni sa “svih strana” - Volim Podgoricu

PRAZNIK MIMOZE: Predstava Bitef teatra “Lepa Brena project” – Jugosloveni sa “svih strana”

U okviru 51. Praznika Mimoze, u petak 21. februara u hercegnovskoj Dvorani Park sa početkom u 19:00 h, gostovaće pozorište Bitef Teatar iz Beograda sa predstavom “Lepa Brena prodžekt”.

Karijera najveće zvijezde biše Jugoslavije Lepe Brene počela je u turbulentnim osamdesetim godinama, i kao da prati sve socijalističke i postsocijalističke kulturne, političke i ekonomske transformacije koje su se desile sa Jugoslavijom, uključujući i raspad zemlje i njenu stidljivu reinvenciju u kulturnom prostoru.

Na Fešti od mimoze, ribe i vina preko 20.000 posjetilaca

SPEKTAKL U HERCEG NOVOM VEĆERAS: Velikim koncertom Brena otvara PRAZNIK MIMOZE

SPEKTAKULARAN KONCERT LEPE BRENE OTVARA PRAZNIK MIMOZE: U Herceg Novom cio mjesec FEŠTI, MASKENBALA, KONCERATA, IZLOŽBI (PROGRAM)

Praznik mimoze otvara Lepa Brena, a zatvara Željko Joksimović

SPEKTAKL: Pogledajte kako je bilo na koncertu Lepe Brene (FOTO)

U figuru Lepe Brene upisane su teme šou biznisa, odnosno tržišno-kapitalističkog funkcionisanja u socijalističkoj ekonomiji osamdesetih; potom rata, tranzicije na kapitalizam i gomilanje bogatstva, i na koncu nostalgije za starom zemljom. Istovremeno, figura Brene neminovno spaja društveno-politički kontekst sa našim ličnim istorijama, afektima, i življenim iskustvom.

“Lepa Brena je za nas, ali i za mnoge druge – simbol; i stare zemlje, i našeg odrastanja, i otkrivanja seksualnosti. Zato i ovaj projekat nije zamišljen kao biografska predstava, već sasvim drugačije: kroz najveći šoubiznis simbol Jugoslavije, želimo da suštinski pričamo o kompleksnosti i unutrašnjim kontradikcijama poslednje skoro četiri dekade ovih prostora, o njegovim društveno-političkim transformacijama, ponosu i bolu, o razočarenjima i nadi, i o nama samima”, navodi se u opisu predstave.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com