AMFILOHIJE DANAS ODLIKOVAO “BEOGRADSKI SINDIKAT”: “Htjeli smo biti dio najčistijeg i najdostojanstvenijeg građanskog skupa našeg vremena” (FOTO) - Volim Podgoricu

AMFILOHIJE DANAS ODLIKOVAO “BEOGRADSKI SINDIKAT”: “Htjeli smo biti dio najčistijeg i najdostojanstvenijeg građanskog skupa našeg vremena” (FOTO)

Mitropolit Amfilohije odlikovao je danas grupu “Beogradski sindikat”, čijim članovima juče nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru kako bi prisustvovali današnjoj litiji u Podgorici.

vijest o odlikovanju objavio je na Facebook-u vođa grupe Feđa Dimović.

Oni su odlikovani Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca „za nadahnute pjesme, revnost i brigu za majku crkvu i sastradalnu ljubav“, posvedočenu kroz pjesme “Dogodine u Prizrenu” i “Sviće zora”, posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji.

Uručenje priznanja Mitropolije crnogosko-primorske SPC obavljeno je jutros nakon Liturgije u manastiru Miholjska Prevlaka.

OVAKO JE GOVORIO BEOGRADSKI SINDIKAT U CG: Vučić i Milo prave poslove, a mi smo budale kojima oni prodaju priču o ljudskim pravima, Evropskoj uniji i podjelama

Beogradskom sindikatu RAMPA za CG, policija kaže zbog BEZBJEDNOSTI Podgoričani poslali poruku

-Uručenje ovog priznanja Mitropolije crnogosko-primorske SPC koje je obavljeno jutros nakon Liturgije u manastiru Miholjska Prevlaka, kao i učestvovanje na Litiji sa vernim narodom i sveštenstvom u Podgoričkom naselju Stari Aerodrom bili su i povod zašto smo se dana 22. februara uputili ka Crnoj Gori. Kako su tri člana grupe Feđa Dimović, Blažo Vujović i Boško Ćirković vraćeni, kako sa graničnog prelaza Dobrakovo, tako i sa Podgoričkog aerodroma, gramatu i orden je u ime grupe primio Aleksandra Protić – jedini član koji je uspeo da uđe u Crnu Goru, objasnio je Dimović.

-Nakon uručenog priznanja Mitropolije, bilo je planirano da članovi Beogradskog sindikata učestvju u Litiji, koja će danas u 16.30č krenuti sa Podgoričkog Starog Aerodroma, kao i učešće na Molebanu i Litiji koja će u 19h proći ulicama Podgorice i završiti ispred Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja, gde je i planirano premijerno izvođenje pjesme BS-a “Sviće zora”.

Iako nam je izuzetno žao i nejasno zašto smo proglašeni za prijetnju po nacionalnu bezbjednost Crne Gore, ovom prilikom želimo da još jednom izrazimo podršku odbrani svetinja u Crnoj Gori, na način na koji to narod sve vrijeme čini – mirno i dostojanstveno. Naša namjera nije bila da bilo koga ugrožavamo ili uznemiravamo, već da uzmemo učešća u najčistijem i najdostojanstvenijem građanskom skupu našeg vremena, zaključio je Dimović.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com