Home / NOVOSTI / Društvo / NKT: Za kućne dostave neophodna saglasnost Operativnog štaba

NKT: Za kućne dostave neophodna saglasnost Operativnog štaba

Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) saopštilo je da je zbog visokog epidemiološkog rizika, za organizaciju kućne dostave životnih namirnica i ljekova građanima, neophodna saglasnost Operativnog štaba NKT, i da je ta mjera uvedena sa ciljem zaštite zdravlja svih građana, uključujući i one koji učestvuju u toj akciji i one kojima se obavlja dostava.

“Dosljedno će se insistirati na primjeni ove mjere jer nijedan drugi cilj ne može i neće biti vredniji od zaštite zdravlja i života građana. Iskazujući punu podršku aktivnostima Crvenog krsta Crne Gore NKT poziva ovu organizaciju da radi poštovanja svih epidemioloških mjera usaglasi djelovanje sa Operativnim štabom NKT. Iskazano je očekivanje da će posebna pažnja CKCG biti usmjerena prema starijoj populaciji kojoj je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija i najvažnija”, navodi se u saopštenju NKT.

Nacionalno koordinaciono tijelo je posebnu pažnju usmjerilo na praćenje primjene mjera iz naredbi koje je donijelo Ministarstvo zdravlja, na predlog Instituta za javno zdravlje, kao i uz uvažavanje preporuka NKT.

Tim povodom NKT je iskazalo punu podršku dosadašnjem postupanju nadležnih organa, a posebno Uprave policije u sankcionisanju svih pojedinaca koji nijesu poštovali propisane mjere, saopšteno je iz Vlade.

NKT se na današnjoj sjednici upoznalo sa Odlukom o načinu i uslovima raspodjele novčanih sredstava prikupljenih donacijama radi ublažavanja i suzbijanja posljedica nastalih usljed epidemije zarazne bolesti COVID19 koju je juče usvojila Vlada.

“Sjednici je prisustvovao i šef Operativnog štaba za upravljanje donacijama, Radule Raonić, savjetnik predjsednika Vlade za ekonomsku politiku, koji je upoznao NKT sa informacijom da je na računu 5.923.032,24 eura i 42.000 dolara”, navode iz Vlade..

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com